Društvo

Dug Apotekarske ustanove će biti MANJI ZA 1,2 MILIONA EVRA

Apotekarska ustanova Bor

BOR, (IST Media) Budžet Bora biće oslobođen plaćanja 1,2 miliona evra kamate za dugovanje Apotekarske ustanove firmi Phoenix Pharma iz Beograda, ukoliko se redovno izmiruje potraživanje glavnice koja iznosi 354,4 miliona dinara, pojasnio je za IST Media gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

On je rekao da će dugovanja Apotekarske ustanove biti isplaćena kroz 31 mesečnu ratu (a ne u 21 kao što je prvobitno najavljeno), a da će kamata biti otpisana u slučaju redovnog izmirivanja obaveza.

Grad Bor je primoran da iz budžeta izdvoji novac svih građana na osnovu prvostepene presude Privrednog suda u Zaječaru, budući da je solidarni dužnik ove ustanove, a gradonačelnik Bora je izneo i podatak da je dug Apotekarske ustanove Bor od juna 2019. prema dobavljačima, bez kamate, 640 miliona dinara.

Milikić je rekao da je neodgovornim ponašanjem pojedinaca došlo do toga da Apotekarska ustanova Bor više ne postoji.

Zahtevam od države, policije, sudstva i tužilaštva da urade posao kako treba, a to je da neko odgovara zbog toga, rekao je on.

Uslov za osnivanje Apotekarske ustanove Bor bio je otvaranje apoteka u sva četiri grada Borskog okruga, ali tamošnje lokalne samouprave nisu htele da snose troškove minusa budući da je osnivač bila opština Bor.

Zato Milikić sada kaže da je sudbina „apotekarske“ neizvesna, ali da, u svakom slučaju, i ako nastavi da radi, neće imati apoteke van teritorije Grada Bora.

Razmatra se mogućnost da Bor, ukoliko dobije dozvolu, pokrene lanac apoteka samo za grad, jer se pokazalo u vreme epidemije koliko bi to bilo značajno, rekao je Milikić za IST Media.

Podsećamo, postupak protiv bivše direktorke Apotekarske ustanove Snežane Janković vodi se pred Višim sudom u Nišu, u Odeljenju za korupciju i kriminal, a prema optužnom predlogu višeg tužilaštva u tom gradu.

 

 

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X