Društvo

Sindikat Sloga: Dom zdravlja Bor se ne pridržava naredbe o zaposlenju medicinskih radnika

Dom zdravlja Bor

BOR, (IST Media) Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ – sindikat zdravstva i socijalne zaštite, prozvao je direktorku Doma zdravlja u Boru Vesnu Radosavljević jer se, kako se navodi „oglušila o naredbu Ministarstva zdravlja kojom se nalaže prijem u radni odnos na neodređeno vreme zdravstvenih radnika (doktora medicine i medicinskih sestara – tehničara) po hitnom postupku.

Predsednik tog udruženja Predrag Đurić, skrenuo je pažnju da je naredbom jasno precizirano da, radi suzbijanja i sprečavanja širenja korona virusa i zaštite stanovništva od te bolesti u vreme trajanja vanrednog stanja u Republici Srbiji, zdravstvene ustanove iz Plana mreže zdravstvenih ustanova prime u radni odnos na neodređeno vreme neophodne zdravstvene radnike (doktore medicine i medicinske sestre – tehničare).

Nikom nije jasno zbog čega neki direktori i dalje nisu postupili po nalogu Ministarstva zdravlja iako se zna da u jednom broju tih zdravstvenih ustanova i dalje rade zdravstveni radnici na određeno vreme, kao i veliki broj volontera. Jedna od tih zdravstvenih ustanova je i Dom zdravlja Bor, rekao je Đurić za IST Media.

On je napomenuo da su svi ti zdravstveni radnici radili pre proglašenja vanrednog stanja, što znači da su i tada bili neophodni za pružanje zdravstvene zaštite.

Direktorka Doma zdravlja, Vesna Radosavljević, međutim, tvrdi da je reč o neistini, jer, kako je kazala, ova zdravstvena ustanova poštuje sve naredbe i odluke Ministarstva.

Od Ministarstva zdravlja smo tražili odobrenje za prijem određenog broja medicinskog osoblja na neodređeno vreme, ali jedino odobrenje koje je stiglo bilo je za prijem na određeno vreme dva doktora i jedne medicinske sestre, kaže Vesna Radosavljević.

Ona je objasnila da postoje normativi o broju zaposlenih prema broju stanovnika i borski Dom zdravlja je po tom pitanju na granici koja ne može da se probije.

Prema njenim rečima, Dom zdravlja je predao zahtev Ministarstvu zdravlja i da radnici, koji su u vreme korona virusa bili angažovani u pružanju zdravstvenih usluga, dobiju naknadu za rad.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X