Korona

Borani su nas pitali: DA LI SMEMO u vreme policijskog časa DA BORAVIMO U DVORIŠTU?

dvoriste

BOR, (IST Media) Mnogo Borani i meštani okolnih sela još uvek nisu sigurni da li u vreme zabrane kretanja mogu da borave u svojim dvorištima, ali  član 1a Uredbe o merama za vreme vanrednog stanja, jasno precizira da je moguće boraviti  na takvom prostoru, čak iako ste stariji od 65 godina.

Radi suzbijanja i sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 i zaštite stanovništva od te bolesti, za vreme vanrednog stanja zabranjuje se kretanje na javnim mestima, odnosno van stanova, prostorija i objekata za stanovanje u stambenim zgradama i izvan domaćinstva (okućnica), navodi se u ovom članu.

Redakciji IST Media je poslednjih nekoliko dana pristiglo nekoliko pitanja čitalaca, a koja se odnose na boravak u svom dvorištu u vreme policijskog časa.

Građani koji žive u naseljima „Metalurg“, „Bor 2“, „GHI“, naselju „Petar Kočić“, ili u kućama u „Banjskom polju“, mahom su bili zabrinuti da li će snositi posledice ukoliko tokom uskršnjih praznika ili sunčanih prolećnih dana koji slede budu u svom dvorištu, da li smeju da roštiljaju ili igraju sa decom.

Rekli su nam da su dobili oprečna mišljenja i da su zabrinuti.

Odgovor koji smo dobili od nadležnih je da svi koji imaju dvorište neće imati smetnje ukoliko borave u njima, ali  isključivo u krugu porodice i sa osobama sa kojima su inače u domaćinstvu.

Međutim, ukoliko se ustanovi da su im društvo u dvorištu pravila lica koja ne žive sa njima, uslediće kazna koja se kreće u rasponu od 50.000 do 150.000 dinara.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media
X