Kultura

Dobro došli u NIŠville: u narednih 10 dana 250 različitih programa na 20 scena u Nišu

Niš, (IST media) Pod sloganom ,,Festival festivala’’ večeras počinje Nišville jazz festival koji će na skoro 20 scena po čitavom Nišu okupiti oko 1000 izvođača, kako muzičkih, tako i pozorišnih, filmskih, likovnih, multimedijalnih.

,,Ove godine biće izveden najobimniji program do sada ispunjen svim granama umetnosti koje se na bilo koji način naslanjaju na džez’’, kazao je direktor festivala Ivan Blagojević uoči otvaranja Nišvila.

Od 9. do 12. avgusta na Tvrđavi u Nišu kao glavne zvezde Nišville jazz festivala  nastupiće  Kenny Garrett, Inner circle, Omar Hakim, Manhattan Transfer, Lisa Simone, Matt Bianco, Gipsy kings…

Najavljen je i Nišville movie summit za koji organizatori kažu da predstavlja značajan segment festivala te da će glavna nagrada ovog dela manifestacije otići u ruke najboljeg izvođača filmske muzike, a ne kompozitora, kao što je praksa na drugim festivalima.

Filmski program ovogodišnjeg Nišville Movie Summit-a započeće 5. avgusta na dve lokacije: na Letnjoj Pozornici u Niškoj Tvrđavi, od 20:30h biće održana srpska premijera dokumentrnog filma “Maria Kalas” reditelja Toma Volfa, a nakon njega biće prikazan “Liberation Day” film o kultnoj grupi Laibach, snimljen povodom prvog rock koncerta održanog u Severnoj Koreji. Između dva filma na Letnjoj pozprnici u Nišu će grupa Laibach održati celovečernji koncert za koji je ostalo karata po ceni od 1000 dinara, dok će na samom ulazu ulaznica koštati 1200 dinara. Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima CTS Eventim, kao i na sledećim lokacijama u Nišu: knjižara Indigo (Obrenovićeva 38), Energy music shop (TPC Kalča – prizemlje) i Vintage shop (Davidova 9).

Iste večeri, na Trgu Kralja Milana od 20:30h  biće prikazan prošlogodišnji lauerat – film “Django”, kao i dokumentarni film o Nišvilu.

Na ovogodišnjem Nišville filmskom festivalu biće prikazano 100 filmova u revijalnom i takmičarskom programu, među kojima će na Letnjoj Pozornici i u sklopu Drive – in Movie programa svi vlasnici automobila moći da na parkingu niške auto pijace pogledaju i filmove o Dejvidu Boviju, Morisiju i Grejs Džons.

Kompletan program Nišville jazz festivala pronađite ovde.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Poznati svi laureati pozorišnih Dana Zorana Radmilovića. Mikiju Krstoviću nagrada za najbolju glumu Festivala

Ist Media

[NAJAVA] Beogradski džez kvartet u Muzičkoj školi

Ist Media

Bor kroz vekove: tragovi rudarstva od bronzanog doba do danas

Ist Media
X