Donacija Rakite za sterilizaciju pasa lutalica

621 0
BOR, (IST Media) Kompanija Rakita Eksplorejšn i udruženje građana „Borske šape“, potpisali su ugovor kojim će ova kompanija donacijom pružiti podršku projektu sterilizacije i kastracije pasa lutalica u Boru.

Na ovaj način pomoći će se da se na human način značajno smanji broj pasa lutalica, a samim tim i poveća bezbednost građana.

Marija Samardžić iz „Borskih šapa“, zahvalila se kompaniji Rakita što je prepoznala koren problema, te da je, imajući u vidu veliki broj pasa lutalica, ovom donacijom zapravo izašla u susret svim građanima Bora.

Menadžer komunikacije u Rakiti, Darko Stojadinović, podseća da se ta kompanija drugu godinu za redom odlučila da pomogne „Borske šape“, organizaciju koja se volonterski, na human i odgovoran način trudi da smanji broj pasa bez vlasnika.

„Prioriteti naše kompanije su jačanje dugoročne saradnje sa lokalnom samoupravom i organizacijama civilnog društva, i zajedničko angažovanje na rešavanju potreba građana u cilju krajnje dobrobiti za lokalnu zajednicu. Upravo je u tom kontekstu realizovana i ova donacija“, rekao je Stojadinović.

S obzirom da je program sterilizacije od ključne važnosti za smanjenje broja pasa lutalica, „Borske šape“ će donacijom pokriti troškove veterinarske stanice za sterilizaciju i kastriranje.

Branislav Ivanić, direktor veterinarske stanice „Bor“ u kojoj je do sada sterilizovano oko 300 kuja, kaže da sa „Borskim šapama“ sarađuje godinama unazad, i pohvalio njihov volonterski rad na rešavanju ovog problema.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je naznačio da se iz budžeta grada odvajaju ozbiljna finansijska sredstva za sterilizaciju i kastraciju pasa, ali da je za rešavanje ovog velikog problema svaka donacija dobrodošla.

„Iz gradskog budžeta se svake godine izdvaja novac za sterilizaciju 400 jedinki, a donacija Rakite je nešto što će, uz sve mere koje smo i mi preduzeli, kao što je izgradnja dva azila za pse, omogućiti da se smanji broj pasa lutalica na ulicama Bora“, kazao je gradonačelnik Bora.

Donacijom Rakite biće omogućena sterilizacija 60 pasa do kraja ove godine.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X