Od danas Bor zvanično GRAD

625 0

foto: Bor030

BOR, (IST Media) Odlukom odbornika SO Bor, od danas je naziv opština otišla u istoriju a Bor je i zvanično dobio status gradaIzmrenom Statuta, lokalni parlament će nositi naziv Gradska skupština, Opštinsko veće će biti gradsko, kao i uprava.

Predsednik opštine Aleksandar Milikić će ubuduće biti gradonačelnik.

Obraćajući se sa skupštinske govornice, Milikić je ponovio da će dobijanje statusa grada Boru značiti puno, jer se očekuju veći transferi iz republike, mogućnost učešće na velikim državnim projektima, kao i korišćenje državnih subvencija i pomoći. Obećao je moderno organizovanu gradsku upravu i kvalitetnije pružanje usluga građanima.

Opozicija je podsetila da dobijanje statusa grada znači i preduzimanje ozbiljnih radnji za oporavak javnih preduzeća i ustanova, a Dragan Marković (odbornik Narodne stranke) nije propustio priliku da istakne očajno finansijsko stanje u JKP Toplana i Vodovod.

Odbornik vlaške stranke „Most“, Milivoje Janošević, naznačio je da očekuje da Zlot, kao jedno od najvećih sela u Srbiji dobije status opštine, pa je čak za dan opštine predložio verski praznik Svetog Iliju.

Bor je danas bio ukrašen zastavama nespretno okačenih letvicama na bandeama, ali se očekuje da grad poradi na svim poljima, pa i na marketingu.

Nakon sednice Gradske skupštine, u sali Muzičke škole je održana svečana akademija

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X