Naslovi.netSportTema danaНекатегоризовано

Bobana Veličković: Ostvarila sam deo sna, priželjkujem medalju u Londonu (VIDEO)

BOR, 22. februara 2012. (Saša Trifunović – Ist Media) Osvajač zlatne medalje u gađanju vazdušnim pištoljem na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u streljaštvu u Finskoj, Bobana Veličković, izjavila je da je do sada ostvarila deo svog sna, ali da će učiniti sve kako bi se sa Olimpisjkih igara u Londonu ove godine vratila sa još jednim odličjem.

 

„Nisam mnogo razmišljala o olimpijadi i ne želim ništa da obećem. Naravno da bih volela da osvojim medalju, a kako bih došla do tog cilja treniraću punim kapacitetom“, izjavila je ova Boranka na prijemu u opštini Bor, iz čijeg je budžeta za ovaj uspeh nagrađena sa 70.000 dinara.

 

Blagoje Spaskovski (RTB), Bobana veličković i predsednik opštine Bor Nebojša Videnović

 

 

 

Ona se zahvalila čelnicima opštine na podršci i pomoči, kao i Rudarsko-topioničarskom basenu Bor, čije je poslovodstvo ispunilo obećanje kupivši joj pištolj ali i obezbedilo streljanu za vežbanje nakon  osvojene zlatne medalje na prethodnom evropskom takmičenju.

 

Do prve medalje, Veličkovićeva je došla pucajući iz pozajmljenog pištolja i trenirajući u školskoj biblioteci. Članica je streljačkog kluba Bor030 i velike zasluge pripisuje svom treneru Bobanu Markoviću, budući da nekadašnji opštinski čelnici i sportski radnici nisu prepoznali njen talenat.

 

Zlatna Bobana iz grada zlata, kako je nazivaju u njenom rodnom gradu, dodala je da bi opština i nadalje trebalo da pomaže borskom sportu jer u ovom gradu postoji mnogo talentovane dece.

 

„Mnogo je talentovanih kao što sam i ja bila u njihovom periodu. Nikada ne bih uspela bez pomoći grada. Zato je potrebno ulagati u sport jer će se za nekoliko godina oni Boru odužiti medaljama“, zaključila je članica reprezentacije Srbije.

 

Prema rečima Veličkovićeve, pripreme za Olimpijske igre nastaviće sa reprezentacijom u Kuvajtu, mada će najveći deo vremena potrošiti pucajući u borskoj streljani.

 

„Trudiću se da što više vremena provedem u Boru, jer tu imam sve uslove za trening i najbolje se osećam kada sam sa prijateljima. Nadam se nastavku saradnje sa opštinom kako bi se nova streljana učinila još boljom i kako bi se u njoj spremali vrhunski strelci. Sa druge strane, ja ću učiniti sve da vas u narednim godinama obradujem sa još mnogo medalja“, kazala je ova mlada Boranka, student turizma.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Poznati svi laureati pozorišnih Dana Zorana Radmilovića. Mikiju Krstoviću nagrada za najbolju glumu Festivala

Ist Media

[NAJAVA] Promocija zdravog načina života u Sportskom centru. Lek zamenite fizičkom aktivnošću

Marija Dimitrijević

Milanu Caciju Mihailoviću uručena plaketa za izuzetan doprinos kulturi Srbije i statueta Zorana Radmilovića

Ist Media
X