DruštvoНекатегоризовано

Obeležavanje Međunarodnog dana borbe protiv AIDS-a u Zaječaru

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Timočki omladinski centar i Omladina JAZAS-a Zaječar i ove godine nizom aktivnosti obaležiće Međunarodni dan borbe protiv AIDS-a. Centralna aktivnost Međunarodnog dana borbe protiv HIV-a i AIDS-a održaće se utorak 1. decembra 2015. godine od 13 do 15 časova na Trgu oslobođenja u Zaječaru.

 

Takođe u utorak, aktivisti pomenutih omladinskih organizacija, u saradnji sa đačkim parlamentima srednjih škola u Zaječaru (Gimnazija, Medicinska škola, Tehnička škola, Ekonomsko-trgovinska škola), u dvorištu srednjoškolskog centra, u periodu od 9:35 – 9:55 časova, razogovaraće sa svojim vršnjacima, učenicima srednjih škola o reproduktivnom zdravlju, zdravim stilovima života i kako se zaštiti od polno prenosivih bolesti.

 

U okvriu ovih aktivnosti volonteri Timočkog omladinskog centra Omladine i JAZAS-a Zaječar deliće sugrađanima na centralnoj uličnoj manifestaciji i učenicima srednjih škola informativne brošure o polno prenosivim infekcijama, kako se od njih zaštiti, o značaju redovne brige o svom zdravlju, a takođe deliće im i prezervative i „ljubavne paketiće“.

 

Ove aktivnosti Timočki omladinski centar i Omladina JAZAS-a Zaječar realizovaće u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje „Timok“ Zaječar. Timočki omladinski centar u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje „Timok“ Zaječar, u toku Evropske nedelje testiranja na HIV, u sredu 25. novembra 2015. godine, realizovao je besplatno testiranje na
HIV u studentskom domu u Boru. Slogan nedelje testiranja bio je „Testiraj! Leči! Spreči!“

 

Slogan ovogodišnje kampanje je „Ubrzano do kraja AIDS epidemije“.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X