Društvo

Predsednik opštine Bor bacio rukavicu u lice Ognjenu Amidžiću

BOR, Rukovodstvo opštine Bor, uputilo je danas otvoreno pismo televizji Pink u kome negoduje zbog uvredljive šale na račun ovog grada, u nedavnoj -emisiji „Amidži šou“, pri gostovanju hrvatske pevačice Severine.

 

 

Voditelj ovog šoua Ognjen Amidžić, pozvao je dve devojke iz publike na igru asocijacija a na osnovu slajdova je trebalo da odgonetnu o kojoj Severininoj pesmi je reč. Za fotografiju na kojoj se video logo TV Bor, odgovor je glasio „Grad bez ljudi“.

 

Grad ustao protiv OA (3:18 min)

 

Ova emisija, čiji je deo uploadovan i na kanalu youtube, izazvala je burne negativne reakcije Borana. Na društvenim mrežama Facebook i Twitter, voditelj je nazivan pogrdnim imenima, Borani su pozvani da bojkotuju „ružičastu televiziju“, pa se u diskusiju na twitteru uključio i sam Amidžić, pravdajući se da „voli Bor“, ali da grad „ne vrvi od pridošlica“ i da je mogao da pomene i Majdanpek.

 

U pismu upućenom televiziji Pink, a koje je potpisao predsednik opštine Bor Nebojša Videnović, sa ogorčenjem se konstatuje da je pred višemilionskim auditorijumom prikazana „loša slika o gradu koji se prethodnih nekoliko godina kao feniks diže iz pepela“ o čemu svedoče poznate ličnosti iz sveta umetnosti i estrade koji su poslednje tri godine boravili u ovom gradu.

 

Videnović ističe da su svi listom impresionirani“ modernim saobraćanicama, rudarskim obeležjima, sveže ofarbanim fasadama, obnovljenim hotelom „Jezero“ zoo vrtom, skejt parkom, amfiteatrom…, skijalištem, Borskim jezerom i ostalim stvarima koje Bor čine urabanim gradom mnogo više od većih gradova širom Srbije.

 

„Grad bez ljudi definitivno nije Bor, Mislimo da to nije šala, za nas Borane to je velika uvreda“, navodi se na kraju ovog pisma koje možete u celosti pročitati ovde.

 

Jedna twitter prepiska sa Amidžićem

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X