DruštvoNaslovi.netTema danaНекатегоризовано

Predlog Lokalnog plana za borbu protiv korupcije za opštinu Bor

BOR (Milica Živković, IST Media) Radna grupa za izradu lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije juče je opštinskom Veću u Boru predala nacrt i pregled planova i mera na polju sprečavanja prostora za slučajeve korupcije na lokalnom nivou.  

 

„Čekamo usvajanje konačnog Predloga Lokalnog plana za borbu protiv korupcije za opštinu Bor, nakon čega bi taj dokument trebao biti razmotren na sednici Opštinskog Veća, usvojen i prosleđen na izjašnjavanje odbornicima Skupštine opštine Bor“ rekao je za IST Media lokalni koordinator, Zoran Andrejić.

 

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) i Multietnički centar za razvoj regije „Dunav 21“ iz Bora, na početku procesa su odredili četiri fokus grupe i održali radne sastanke sa svim zainteresovanim akterima – predstavnicima udruženja građana, medija, lokalnih privrednika, sindikata i političkih stranaka koji su se odazvali pozivu za učešće u procesu.

 

Javna rasprava u Narodnoj biblioteci Bor

 

Prema Andrejićevim rečima, iz navedenih struktura su birani pojedinci koji su pokazali spremnost i interesovanje da učestvuju u procesu izrade Lokalnog plana za borbu protiv korupcije.

 

„Održali smo dve javne rasprave u prostorijama Narodne biblioteke Bor, koje su, i pored najave u medijima (radio, televizija, internet i štampa), na žalost bile slabo posećene, što nam govori da ljudi ne žele da se bave ovom jako ozbiljnom temom koja je od bitnog životnog značaja za građane Bora, Srbije i budućnosti cele države“ kaže Andrejić.

 

Agencija za borbu protiv korupcije će pratiti rad lokalnih antikorupcijskih foruma i svi izveštaji će biti uvršteni u izveštaje i prosleđeni Agenciji za borbu protiv korupcije Republike Srbije.

 

Proces  izrade lokalnih planova za borbu protiv korupcije su do sada, usvojeni od strane skupština gradova i opština: Kragujevac, Zrenjanin, Niš i Požega, dok će proces izrade uz podršku OEBS-a biti nastavljen u Vranju, Preševu, Medveđi i Lebanu. Ulof Palme Centar podržava izradu lokalnih planova za borbu protiv korupcije za opštine: Ub, Kovačica, Bor i Arilje.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Srbija Ziđin Koper donirala 1,2 miliona dinara Fudbalskom klubu Krivelj

Ist Media

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Akcija pošumljavanja u RBM-u. Posađeno još 20.000 sadnica crnog bora

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X