Predlog Lokalnog plana za borbu protiv korupcije za opštinu Bor

274 0

BOR (Milica Živković, IST Media) Radna grupa za izradu lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije juče je opštinskom Veću u Boru predala nacrt i pregled planova i mera na polju sprečavanja prostora za slučajeve korupcije na lokalnom nivou.  

 

„Čekamo usvajanje konačnog Predloga Lokalnog plana za borbu protiv korupcije za opštinu Bor, nakon čega bi taj dokument trebao biti razmotren na sednici Opštinskog Veća, usvojen i prosleđen na izjašnjavanje odbornicima Skupštine opštine Bor“ rekao je za IST Media lokalni koordinator, Zoran Andrejić.

 

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) i Multietnički centar za razvoj regije „Dunav 21“ iz Bora, na početku procesa su odredili četiri fokus grupe i održali radne sastanke sa svim zainteresovanim akterima – predstavnicima udruženja građana, medija, lokalnih privrednika, sindikata i političkih stranaka koji su se odazvali pozivu za učešće u procesu.

 

Javna rasprava u Narodnoj biblioteci Bor

 

Prema Andrejićevim rečima, iz navedenih struktura su birani pojedinci koji su pokazali spremnost i interesovanje da učestvuju u procesu izrade Lokalnog plana za borbu protiv korupcije.

 

„Održali smo dve javne rasprave u prostorijama Narodne biblioteke Bor, koje su, i pored najave u medijima (radio, televizija, internet i štampa), na žalost bile slabo posećene, što nam govori da ljudi ne žele da se bave ovom jako ozbiljnom temom koja je od bitnog životnog značaja za građane Bora, Srbije i budućnosti cele države“ kaže Andrejić.

 

Agencija za borbu protiv korupcije će pratiti rad lokalnih antikorupcijskih foruma i svi izveštaji će biti uvršteni u izveštaje i prosleđeni Agenciji za borbu protiv korupcije Republike Srbije.

 

Proces  izrade lokalnih planova za borbu protiv korupcije su do sada, usvojeni od strane skupština gradova i opština: Kragujevac, Zrenjanin, Niš i Požega, dok će proces izrade uz podršku OEBS-a biti nastavljen u Vranju, Preševu, Medveđi i Lebanu. Ulof Palme Centar podržava izradu lokalnih planova za borbu protiv korupcije za opštine: Ub, Kovačica, Bor i Arilje.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X