DruštvoTema danaНекатегоризовано

U Boru voda neispravna za piće, od sutra cisterne u gradu

BOR, (IST Media) Zbog velike količine padavina u Boru i okolini i zbog topljenja snega sa Crnog Vrha i Rtnja došlo je do zamućenja izvorišta u Zlotu i Bogovini, zbog čega voda u Boru, Brestovačkoj banji, Banjskom polju i Borskom jezeru nije ispravna za piće.

 

Građani će se pijaćom vodom snabdevati iz cisterni, a restrikcija neće biti rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije Opštine Bor, a prenosi TV Bor.

 

Voda u opštini Bor i okolnim selima nije ispravna za piće zbog zamućenja izvorišta Surdup, Bogovina i Zlotu, rečeno je na sednici štaba za vanredne situacije opštine Bor. Jedino je u selu Krivelj i u pogonima RTB-a Bor voda ispravna, jer se oni napajaju sa izvorišta u Krivelju koje nije zamućeno.

 

„Iz Zavoda za zaštitu zdravlja iz Zaječara dobili smo uverenje da je voda koja dolazi iz pravca Bogovine, Zlota i Surdupa neispravna za piće i spremanje hrane. Samim tim ovu vodu proglašavamo tehničkom vodom i može se koristiti za najneophodnije stvari, ali ne za piće i kuvanje. Jedino izvorište koje je ostalo u funkciji je Krivelj, tako da meštani ove mesne zajednice i radnici u pogonima RTB-a Bor koji gravitiraju ka ovom delu nemaju razloga za brigu. Uz pomoć JKP „3. oktobar“ angažovali smo cisterne i one su već otišle u Zaječar da preuzmu pijaću vodu i u prepodnevnim satima ćemo ih rasporediti u gradu u selima, kako bi sanovnici mogli da se snabdeju zdravom pijaćom vodom. Restrikcija vode neće biti, a u zavisnosti od toga koja su izvorišta najmanje zamućena, tu vodu ćemo puštati u sistem, rekao je Frišković za TV Bor.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X