ŽIKA ŠARENICA sa TV Pink dobio nagradu na Danima Zorana Radmilovića

1463 0

ZAJEČAR, (IST Media, foto: Tatjana Galić Zetović) – Žika Nikolić, urednik i voditelj emisije „Žikina šarenica“ na TV Pink, dodeljena je statueta Zorana Radmilovića i povelja za dugogodišnju promociju Zaječara, na pozorišnim 28. Danima Zorana Radmilovića.

Vladimir Đuričić, direktor Festivala „Dani Zorana Radmilovića“ i Narodnog pozorišta Timočke Krajine, rekao je da se ova nagrada dodeljuje „za dugogodišnju promociju Zaječara ovog festivala, istočne Srbije, ali i Srbije u celini. „Žika Nikolić je kao novinar učinio više za kulturu od onih koji od kulture žive“.

Žika Nikolić je zahvaljujući na priznanju istakao da nije prvi put na festivalu, da je bio ovde pre 10 godina i da je bio oduševljen atmosferom.

Moja podrška ovom pozorištu leži i u tome što mi provincijalci u Beogradu lako napravimo program, ali ostati u svom zavičaju i praviti ovakve festivale je pravi podvig rekao je Nikolić.

Žiri Festivala u sastavu Nebojša Bradić, Duško Ljuština i Miroslav Radonjić, doneo je odluku da Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu dodeli Radetu Šerbedžiji za ulogu Džordža u predstavi „Кo se boji Virdžinije Vulf“ po tekstu Edvarda Olbija u režiji Lenke Udovički i produkciji Кazališta „Ulisses“, Zagreb i Beogradskog dramskog pozorišta.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X