EkonomijaZiđin

Ziđin se pohvalio: Na rafinaciji ugrađena visokotehnološka oprema, nema zagađenja i teškog fizičkog rada

Pravi ekoloski pogon foto I Mitrovic

Foto: I Mitrović (Srbija Ziđin Koper)

Novi pogon elektrolitičke rafinacije u sastavu Srbija Ziđin Koper je pravi ekološki pogon jer više nema otpadnih voda, ne zagađuje svojim radom okolinu i nema emisiju otpadnih, kiselih gasova, pohvalili su se u kompaniji Srbija Ziđin Koper.

Modernizacijom i robotizacijom procesa poboljšan je kvalitet katodnog bakra, a automatizacija je kompaniji i ogranku TIR donela i manju potrošnju električne energije. Ranije je stara energana trošila „brdo“ uglja za grejanje procesa u elektrolitičkoj rafinaciji, a sada je već u oktobru zabeležena 84% manja potrošnja toplotne energije, rekao je rukovodilac Elektrolize Ljubiša Stamenković.

Ljubisa Stamenkovic foto: I Mitrovic

Upoređujući katode iz starog i novog pogona, dodaje da su poboljšanja vidljiva golim okom i to počev od fizičkih karakteristika.

Stamenković pominje još jednu veliku i važnu razliku između starog i novog pogona, jer u Elektrolizi više nema teškog fizičkog rada.

Katodni bakar pakuju roboti foto I Mitrovic

Nema više lupanja anoda, manevrisanja, dizanja katoda. Nema više radnika „na kacama“, samim time ni najtežeg radnog mesta u kompaniji.

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Donacijama Srbija Ziđin Majning napravljeno dečije igralište i obnovljene prostorije KUD-a u Brestovcu

Miloš Marković

[FOTO GALERIJA] Fudbal ispod planira – Radnici Ziđina nadigrali tim Krivelja

Ist Media

Sanirana četiri kilometra puta od Donje Bele Reke do fabrike kreča Zagrađe. Od Ziđina 200 tona rizle

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X