PR textZiđin

Ziđin i ove godine organizuje likovni konkurs povodom Dana rudara Srbije

Piše: G.T.V./Ilustracija: M. Stojčev

Povodom Dana rudara Srbije, Ziđin i ove godine organizuje likovni konkurs pod nazivom „Ziđin Art 2024“, koji će za rezultat imati šestoavgustovsku izložbu slika u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru.

Svi punoletni slikari i ljubitelji slikarstva pozvani su da do 10. jula pošalju prijavu na mejl zijinart@zijinbor.com i na taj način potvrde učešće, ali i saglase se da će radovi nastali u vreme trajanja manifestacije ostati u vlasništvu kompanije.

Broj prijava ograničen je na 50 i svi koji se registruju imaće besplatan smeštaj i hranu u hotelu “Jezero” dok traje likovna kolonija.

Slika se na otvorenom od 17. do 20. jula, tehnika je slobodna, a teme su podeljene u dve kategorije.

U prvoj su teme vezane za razvoj zelene rudarske industrije u Boru i Majdanpeku, uključujući pejzaže rudnika, rudarsku opremu i objekte, rudare itd. Druga kategorija podrazumeva pejzaže Bora, Majdanpeka, Borskog jezera, karakterističnu arhitekturu, kao i motive iz istorije i kulture.

Nagrađeni radovi biće odabrani pre 26. jula, a do kraja tog meseca kompanija će putem medija objaviti imena nagrađenih autora.

Fond za nagrade iznosi 4.100 evra u dinarskoj protivvrednosti, pa će biti dodeljena jedna prva, dve druge, tri treće i 10 podsticajnih nagrada. Prva nagrada vredi hiljadu evra, druga 600, treća 300, a podsticajna 100 evra.

Ziđin će od 2. do 10. avgusta u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru organizovati izložbu slika i štampanje kataloga, a 6. avgusta, na Dan rudara Srbije, autorima nagrađenih radova biće uručene novčane nagrade.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Bolji uslovi za penzionere u Slatini – opremljena sala Doma za najstarije

Miloš Marković

On je legenda. Došao na Borsko jezero da slika a mašta o skulpturi

Ist Media

Donacijama Srbija Ziđin Majning napravljeno dečije igralište i obnovljene prostorije KUD-a u Brestovcu

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X