Ziđin pokrenuo Cerovo. Posao za 200 radnika, prve količine bakra u junu

263 0
cerovo

BOR, (IST Media, foto: Gorica Tončev Vasilić) – Kompanija Zijin Bor Koper počela je raskrivanje rudnika bakra Novo Cerovo,  trećeg u sastavu ovog rudarskog kompleksa, čiji se kapacitet procenjuje na dva i po miliona tona rude godišnje, a vek eksploatacije na sedam godina, rečeno je danas u toj kompaniji.

Pomoćnik generalnog direktora Zijin Bor Koper, Hu Shaohua najavio je da se prve količine bakra iz ovog rudnika očekuju početkom juna i podseća da kompanija od oktobra 2019.godine kontinuirano obnavlja i unapređuje rudarsku proizvodnju.

Hu Shaohua
Hu Shaohua: Zaposlićemo 200 mladih ljudi

U skladu sa zakonodavstvom Srbije, posle dobijanja svih potrebnih dozvola i licenci za rad, izrađeni su pristupni putevi do rudnika, nabavljena je brojna mehanizacija i zaposleno oko 200 novih mladih ljudi, rekao je Shaohua.

 

Rukovodilac Cerova, Dragan Ilić objasnio je da je kompanija uložila mnogo para u ovaj rudnik i precizira da je za potrebe Novog Cerova kupljeno 15 kamiona, tri bagera, dve bušalice, buldozer, valjak, utovarivač i cisterna za gorivo.

U Ziđinu podsećaju da se Novo Cerovo sastoji od površinskog kopa i dela koji će baviti samo drobljenjem, mlevenjem i otpremanjem rude preko hidrotransporta do kriveljske flotacije.

Hu Shaohua rekao je da je oživljavanje proizvodnje u Cerovu velika je prekretnica u povećanju proizvodnje bakra i značajan napredak kompanije u prvom kvartalu 2020. godine.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X