Ekonomija

Ziđin pokrenuo Cerovo. Posao za 200 radnika, prve količine bakra u junu

cerovo

BOR, (IST Media, foto: Gorica Tončev Vasilić) – Kompanija Zijin Bor Koper počela je raskrivanje rudnika bakra Novo Cerovo,  trećeg u sastavu ovog rudarskog kompleksa, čiji se kapacitet procenjuje na dva i po miliona tona rude godišnje, a vek eksploatacije na sedam godina, rečeno je danas u toj kompaniji.

Pomoćnik generalnog direktora Zijin Bor Koper, Hu Shaohua najavio je da se prve količine bakra iz ovog rudnika očekuju početkom juna i podseća da kompanija od oktobra 2019.godine kontinuirano obnavlja i unapređuje rudarsku proizvodnju.

Hu Shaohua
Hu Shaohua: Zaposlićemo 200 mladih ljudi

U skladu sa zakonodavstvom Srbije, posle dobijanja svih potrebnih dozvola i licenci za rad, izrađeni su pristupni putevi do rudnika, nabavljena je brojna mehanizacija i zaposleno oko 200 novih mladih ljudi, rekao je Shaohua.

 

Rukovodilac Cerova, Dragan Ilić objasnio je da je kompanija uložila mnogo para u ovaj rudnik i precizira da je za potrebe Novog Cerova kupljeno 15 kamiona, tri bagera, dve bušalice, buldozer, valjak, utovarivač i cisterna za gorivo.

U Ziđinu podsećaju da se Novo Cerovo sastoji od površinskog kopa i dela koji će baviti samo drobljenjem, mlevenjem i otpremanjem rude preko hidrotransporta do kriveljske flotacije.

Hu Shaohua rekao je da je oživljavanje proizvodnje u Cerovu velika je prekretnica u povećanju proizvodnje bakra i značajan napredak kompanije u prvom kvartalu 2020. godine.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Realizacijom najvećeg investicionog ciklusa na Zapadnom Balkanu – PRAHOVO 2027 biće otvoreno više od 200 radnih mesta

Ist Media

Danas se u Srbiji godišnje generiše više od dva miliona tona komunalnog otpada koje završava na deponijama

Ist Media

Nova balon hala u flotaciji Veliki Krivelj suzbija prašinu iz rudnika

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X