Društvo

Za 15.000 dinara pomoći prvog dana prijavilo se oko 500 domaćinstava. Evo kada počinje prijava u selima

centar za socijalni rad Bor

 

U Centru za socijalni rad (CSR) u Boru danas je počelo prijavljivanje građana za jednokratnu socijalnu pomoć od 15.000 dinara iz budžeta Grada Bora, a oko 12 sati kada smo posetili ovu ustanovu, u čekaonici je bilo desetak građana koji su u redu čekali sa potrebnom dokumentacijom.

Direktorka CSR Jelena Ristić, kaže za Ist media da se prvog dana prijavilo oko 500 domaćinstva, a da će prijavljivanje u selima početi 20. oktobra, kada će izaći konačan raspored obilaska po mesnim zajednicama.

Jelena Ristic Centar za socijalni rad Bor 2

Kako nam je  rekla, u ovoj ustanovi jutros je desetak Borana čekalo otvaranje Centra, a iako nije bilo prevelike gužve, službenici su do 16 sati radili bez prestanka. Podsećamo da je rok za prijavljivanje 20. novembar.

Kako bi se izbegle gužve i čekanja, direktorka CSR Jelena Ristić, kaže da se za ovu pomoć građani  mogu prijaviti i putem e-maila borcsr@gmail.com na koji će poslati potrebnu dokumentaciju.

A potrebna je lična karta podnosioca zahteva i punoletnih članova domaćinstva, dok je za maloletna lica potreban Izvod iz matične knjige rođenih ili drugi dokument koji sadrži jedinstveni matični broj.

Potreban je dokument kao dokaz o vlasništvu nepokretnosti, kao što su Ugovor o kupoprodaji nepokretnosti, Rešenje o nasledstvu, Ugovor o poklonu, Ugovor o doživotnom izdržavanju, Rešenje katastra nepokretnosti o upisu nepokretnosti ili legalizaciji objekta.

U slučaju podstanara, neophodno je da prilože ličnu kartu vlasnika nepokretnosti i saglasnost vlasnika za podnošenje zahteva na obrascu koji se može preuzeti u Centru za socijalni rad.

Potrebno je, kakođe, dostaviti tekući račun podnosioca zahteva na koji će Centar uplatiti novac.

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

U toku radovi na zameni toplotnih podstanica

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X