FudbalSportVideo

[VIDEO] Od Ziđina dva miliona dinara Fudbalskom klubu “Bor 1919.” Uskoro još tri donacije

ugovor fk bor1912 Zijin

 

Kompanije Serbia Zijin Mining (Majning) i Serbia Zijin Copper (Koper), izdvojile su po milion dinara za FK “Bor 1919”, a ugovori su potpisani danas u Skupštini Grada Bora.

Ugovorom, koji je sklopljen do kraja 2022. Majning se obavezao da bude sponzor borskog kluba, dok je Koper novac uručio kao donaciju.

Bor se danas takmiči u Zoni Istok, ali su čelnici kluba najavili da bi za dve godine mogli ući u Drugu ligu Srbije. Klub je danas treći na tabeli, iza timova “Tanasko Rajić” i “Đerdap”.

Gan Jonggang, zamenik generalnog direktora Srbija Ziđin Majninga, rekao je da je novac namenjen kao podrška za dalji plan i razvoj talenata.

Gan ZijinŽelim igračima fudbalskog kluba da se drže zajedno i da zajedno koračaju napred, da se na terenu bore za uspeh i budu ponos grada Bora. Kompanija Ziđin će nastaviti da preuzima odgovornost u ulozi građana grada u Boru, promovisati razvoj sporta, biti od koristi celokupnoj zajednici, vraćati se zajednici i sprovoditi praktične aktivnosti za promovisanje zajedničkog razvoja i prosperiteta preduzeća i društvene zajednice, rekao je Gan.

Zamenik generalnog direktora kompanije Ziđin Koper Zou Gang, rekao je da su obe kompanije posvećene ne samo razvoju sporta već i zdravstva i obrazovanja, kako bi zajednica bila što uspešnija i lepša za život.

Zou Gang Zijin
Zou Gang Zijin

U ime kluba, na sponzorstvu i donaciji kineskoj kompaniji zahvalio se predsednik UO FK Bor 1919 Dragan Janošević, koji je rekao da je ovo vrlo bitan dan za klub.

ugovor fk bor 1919 Janosevic IMG_4262Dodeljen novac biće utrošen za dalji rad kluba, jačanje omladinske selekcije i podizanje kapaciteta kluba. Ugovor je sačinjen do kraja godine, ali se nadam da ćemo na proleće dogovoriti ugovore i za 2023. Na nama je da radimo, da opravdamo poverenje, i nadam se da ćemo u maju slaviti ulazak FK Bor 1919 u Srpsku ligu, a kasnije i u Drugu ligu Srbije, rekao je Janošević.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić najavio je narednih dana dodatna tri ugovora za fudbalski klub.

Grad Bor će podržavati razvoj sporta i omladine i za narednu godinu ukupan budžet namenjen sportu biće 80 miliona dinara, najavio je Milikić, ali i podsetio da je kompanija Ziđin već podržala mnoge klubove sa teritorije grada.

Na naše pitanje da li se planira renoviranje stadiona, Milikić je rekao da u narednom periodu treba da se izvrši upisivanje stadiona u vlasništvo Grada.  Trenutno je program upisivanja stadiona na Direkciji za imovinu Republike Srbije.

Milikic IMG_4269Naša obaveza i plan su da se odmah po dobijanju vlasništva nad stadionom pokrene projekat izgradnje ili adaptacije stadiona i terena. Bor zaslužuje da ima stadion na kome može da se okupi od pet do 10.000 gledalaca i siguran sam da se FK Bor vraća staroj slavi, kazao je on.

On je najavio da će ubrzo biti predstavljejn novi projekat – kompleks sportskih terena u naselju “Metalurg”.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Još tri sportska kluba od posebnog značaja za Bor. Za sport iz budžeta 120 miliona dinara

Miloš Marković

Novi predsednik FK Bor 1919 Čačanin Stanimir Prelić, prijatelj gradonačelnika Bora. Obećao ulazak u I ligu

Miloš Marković

[NAJAVA] Trofej Bora u basketu od 18. do 20. jula

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X