Društvo

Uvodi se elektronski sistem vođenja sednica Skupštine Grada Bora, glasanje i brojanje glasova

skupstina grada bora

 

Za narednu sednicu Skupštine Grada Bora predviđena je novina, jer će se glasati elektronski, svi odbornici će dobiti laptopove, a materijale će dobiti putem mejla.

Siguran sam da će sednice trajati kraće, odbornicima će biti omogućeno da se na brži i jednostavniji način pripreme za sednicu i da lakše prelistaju materijal, rekao je za oficijalni sajt Grada Bora Dragan Žikić, predsednik Skupštine.

Dodao je da će se identifikacija odbornika ubuduće obaviti pri samom ulasku na sednicu, svaki odbornik dobiće svoj broj pod kojim će biti u sistemu elektronskog vođenja sednice a koji će registrovati javljanje odbornika i po tom redu će i dobijati reč.

Poslovnikom o radu predviđene dve mogućnosti. Prva, da se odbornik javlja sa svog mesta, da komentariše i iskoristi svoje odborničko vreme sa mesta ili ako želi može da izađe za govornicu i učestvuje u radu sednice. Na monitoru će biti prikazano vreme početka sednice ali i registracija svih prisutnih odbornika. Prilikom glasanja videće se rezultati, za, protiv, uzdržan i na taj način će se ubrzati vreme jer skupštinski radnik neće morati da prebrojava glasove, objasnio je Žikić.

Za sve odbornike planirana je obuka kako bi do naredne sednice Skupštine svi odbornici bili pripremljeni za rad.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Bolji uslovi za penzionere u Slatini – opremljena sala Doma za najstarije

Miloš Marković

Serviser upozorava KADA KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X