Društvo

Uvođenjem LED RASVETE manje para za utrošenu struju. Ima i nezadovoljnih osvetljenjem

BOR, (IST Media) Zamena javne rasvete led osvetljenjem u Boru privodi se kraju, a gradski čelnici ističu da su efekti već vidljivi, jer je račun za utrošenu električnu energiju znatno niži.

Prema rečima gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, do sada je zamenjeno 4.500 sijalica, kao i 160 stubova.

“Narednih dana završiće se osvetljenje platoa ispred Kapije grada i Trg Oslobođenja, čime će biti rešeni dugogodišnji problemi osvetljenja u ovim važnim delovima grada”, rekao je prvi čovek grada.

On je izneo podatak da je prošlomesečni račun za električnu energiju po osnovu javne rasvete već pokazao velike uštede jer je umesto 2,5 miliona dinara, račun iznosio oko 800.000 .

Ipak, ima i nezadovoljnih Borana koji smatraju da je osvetljenje na pojedinim lokacijama neodgovarajuće, da je nedovoljno postavljenih  stubova, i da je naročito izražen problem nedovoljno osvetljenih parkova i školskih dvorišta.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije koje ilustruju ovo nezadovoljstvo, pa je jedan od Borana postavio fotografiju košarkaškog igrališta kod “Toplifikacije Bor”, kojom ukazuje da je zbog vidljivosti nemoguće uveče igrati basket.

foto: facebook

 

Gradonačelnik Bora se slaže da je u pojedinim delovima grada slabo osvetljenje, ali naglašava da je sadašnjim projektom predviđeno postavljanje led rasvete na osnovu postojeće rasvete i instalacija.

“Slažem se da se ispostavilo da je u određenim delovima grada neophodno pojačati rasvetu. Iz toga razloga ćemo naredne godine uraditi nov projekat kako bismo ceo posao priveli kraju na zadovoljstvo svih. Zato sam dao zadatak da se u budžetu za 2019. godinu izdvoje sredstva za proširenje rasvete na nivou grada i sela, a od saveta mesnih zajednica smo zatražili da nam dostave lokacije i plan gde je potrebno proširiti mrežu”, kaže Milikić.

Što se tiče slabo osvetljenih dečijih parkova, on napominje da će rešenje biti postavljanje reflektora koji bi trebalo da posluže privremeno, dok se problem rasvete ne reši trajno.

 

“Problem u Boru je u tome što je rasveta rađena po principu “kako se ko seti”, tako da u ulici Moše Pijade imamo nekoliko vodova za javnu rasvetu koji ne funkcionišu kako bi trebalo jer su im dotrajale podzemne elektroinstalacije”, kaže Aleksandar Milikić.

Trenutno se u Boru farbaju stubovi javne rasvete.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

U toku radovi na zameni toplotnih podstanica

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X