Uskoro ponovo spajanje Doma zdravlja i Opšte bolnice. Osnivanje objavljeno u Službenom glasniku

199 0

Dugonajavljeno ponovno spajanje Doma zdravlja i Opšte bolnice u Boru je u proceduri a što se tiče lokalnih odluka sve je završeno,

Akt o osnivanju Zdravstvenog centra objavljen je u Službenom glasniku i  ostaje još donošenje akata o  imenovaju privremenih organa, a onda kreće proces spajanja. Ponovnim formiranjem Zdravstvenog centra poboljšaće se rad medicinskih službi kojima je zdravlje pacijenata na prvom mestu, rekao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice.

A uskoro kreće i renoviranje Opšte bolnice.

Projektna dokumentacija za renoviranje je završena, nabavljene su sve potrebne dozvole, a kada se krene sa rekonstrukcijom, kancelariji za kapitalna ulaganja apliciraće se i za novu opremu, kaže dr Joksimović.

Pandemija izazvana korona virusom je usporila ovaj projekat, ali se u borskoj bolnici nadaju da će radovi početi u najkraćem mogućem roku. Joksimović naglašava da je to poseban projekat, i po službama je već dogovoreno šta od medicinskih aparata treba obnoviti.

Kako smo objavili još 2015. godine u tekstu pod nazivom Otišli kadrovi ostale gužve, razdvajanje dve zdravstvene ustanove proizvelo je gomilu finansijskih i kadrovskih problema.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X