Društvo

Uskoro ponovo spajanje Doma zdravlja i Opšte bolnice. Osnivanje objavljeno u Službenom glasniku

Dugonajavljeno ponovno spajanje Doma zdravlja i Opšte bolnice u Boru je u proceduri a što se tiče lokalnih odluka sve je završeno,

Akt o osnivanju Zdravstvenog centra objavljen je u Službenom glasniku i  ostaje još donošenje akata o  imenovaju privremenih organa, a onda kreće proces spajanja. Ponovnim formiranjem Zdravstvenog centra poboljšaće se rad medicinskih službi kojima je zdravlje pacijenata na prvom mestu, rekao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice.

A uskoro kreće i renoviranje Opšte bolnice.

Projektna dokumentacija za renoviranje je završena, nabavljene su sve potrebne dozvole, a kada se krene sa rekonstrukcijom, kancelariji za kapitalna ulaganja apliciraće se i za novu opremu, kaže dr Joksimović.

Pandemija izazvana korona virusom je usporila ovaj projekat, ali se u borskoj bolnici nadaju da će radovi početi u najkraćem mogućem roku. Joksimović naglašava da je to poseban projekat, i po službama je već dogovoreno šta od medicinskih aparata treba obnoviti.

Kako smo objavili još 2015. godine u tekstu pod nazivom Otišli kadrovi ostale gužve, razdvajanje dve zdravstvene ustanove proizvelo je gomilu finansijskih i kadrovskih problema.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

U toku radovi na zameni toplotnih podstanica

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X