Broj umrlih u Boru u odnosu na prošlu godinu veći za 191

185 0
bolnica bor

foto: arhiva Ist media

Od početka godine do 23. novembra, broj umrlih sa područja Bor, Zlot, Šarbanovac i Krivelj iznosio je 913, što je za 191 više od broja umrlih u istom periodu prošle godine.

Prema podacima koje je našoj redakciji dosavila matična služba gradske uprave, najveći broj umrlih u prošloj godini, ukupno 168, zabeležen je u decembru, a najmanji u maju, ukupno 43. U ovoj godini oktobar je po broju umrlih bio „najcrnji“, jer nas je „napustilo“ 117 Borana.

Inače, uporedni podaci o umrlima po mesecima, u ovoj godini pokazuju veću smrtnost u svakom mesecu. Najveća razlika zabeležena je u aprilu, kada je umrlo 100 osoba, a godinu dana ranije bilo je 38 umrlih manje.

Međutim, uzroke smrtnosti nismo uspeli da saznamo jer se u gradskoj upravi ne vodi službena evidencija.

U Epidemiološkoj službi borskog Doma zdravlja nisu želeli da nam otrkiju broj umrlih kojima je dijagnoza bila covid-19, a taj podatak nismo mogli da dobijemo ni u Opštoj bolnici.

Lekari su, međutim, u više navrata isticali da se brojni pacijenti vode kao žrtve virusa, iako su imali prateće bolesti koje su imale naznaku fatalnog ishoda lečenja.

Prema poslednjim, zvanično objavljenim podacima Štaba za vanredne situacije od 11. oktobra, od izbijanja pandemije 2020. godine od posledica zaraze umrlo je 220 pacijenata sa teritorje Bora. Ovom broju treba dodati još 57 umrlih po saopštenjima Štaba za vanredne situacije.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X