U Boru novi bilans. 50 zaraženih, tri pacijenta upućena u Niš, cela porodica pozitivna na koronu

410 2

BOR, (IST Media) Prema rezultatima koje je dostavio Zavod za javno zdravlje u Zaječaru, danas je potvrđeno još 13 slučaja zaraženih pacijenata iz Bora testiranih na korona virus, tako da je ukupan broj inficiranih 50, rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

On je rekao da je za tri dana u Boru urađeno 116 testova.

Tri pacijenta poslata u Niš na dalje lečenje a u Opštoj bolnici u Boru trenutno je 15 pacijenata u stabilnom stanju i oni čekaju rezultate testiranja na virus covid19, kazao je Milikić.

Gradonačelnik je dodao da je u Boru virusom korona zaražena i četvoročlana porodica sa dva punoletna deteta starosti 18 i 20 godina.

Zaključio je, ipak, da su Borani disciplinovaniji u nošenju zaštitne opreme nego stanovnici mnogih gradova, i da se pridržavaju distance.

Kao ohrabrujuću informaciju ponovio je da je jedan Boranin izlečen od ove opake bolesti, ali i da u narednim danima očekuje još pozitivnih na korona virus, ali i porast broja izlečenih.

To je razlog da budemo još obazriviji i pridržavamo se svih propisanih mera, dodao je on.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 2 comments

  1. i bor je srbija zamolila bih vase novinare da neko iz naseg grada pokusa da nabavi ambilife za medicinske ustanove jer su to ruski najbolji uredjaji za bolnice za preciscavanje hvala unapred

    Reply

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X