Korona

U Boru još pet osoba pozitivno na korona virus. Među učenicima nema zaraženih

BOR, (IST Media) U poslednja dva dana još petoro Borana pozitivno je na korona virus. Radi se o osobama sa blagom kliničkom slikom koja je manifestovana temperaturom od 37,2 koju najčešće prati kašalj.

Od 39 danas obrađenih uzoraka testiranja na korona virus jedan je bio pozitivan, a dan ranije registrovane su četiri novozaražene osobe. Sa današnjim danom u Boru je ukupno 24 pozitivnih pacijenata, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare direktorka Doma zdravlja dr Vesna Radosavljević.

Kada je reč o novozaraženima, dva slučaja su sa prebivalištem u Boru, a da su zaraženi, otkriveno je kada su radili PCR test radi odlaska u inostranstvo.

Dr Radosavljević je naglasila da je poslednjih dana povećan broj osoba koji se javljaju u covid ambulantu sa navedenim simptomima, ali i da su se od poslednjeg preseka stanja tri osobe izlečile.

Juče su pregledana 32 pacijenta a dan ranije 40. Ipak uglavnom se na pregled javljaju pacijnti sa blažom kliničkom slikom, rekla je ona.

Ocenila je da je porast broja novozaraženih zapravo posledica nepridržavanja propisanih mera zaštite, i navela zapažanja da u velikim trgovinskim marketima kupci ne nose zaštitne maske.

Na naše pitanje da li ima zaraženih učenika u borskim školama, ona je odgovorila odrečno.

Direktor Opšte bolnice dr Goran Joksimović, rekao je da se na grudnom odeljenju nalazi 10 bolesnika, od kojih je sedmoro pozitivno, dok dvoje čekaju rezultate testiranja.

Među tim pacijentima jedan je sa težom kliničkom slikom jer ima i maligno obolenje pa se razmatra njegovo upućivanje na tercijalni nivo lečenja, rekao je dr Joksimović.

Da je situacija sa korona virusom u Boru nepovoljnija, ilustrovao je podatkom da je do pre dva dana na Grudnom odeljenju ležalo najviše po dva pacijenta, a da ih je danas na lečenju sedmoro.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X