U Boru još devet osoba pozitivno na covid19

148 3
korona

BOR, (IST Media) Na teritoriji grada Bora, prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na današnji dan izlečeno je još 10 osoba od virusa Covid-19, čime se broj izlečenih popeo na 96. Od poslednjih informacija, registrovano je devet novih slučajeva, što znači da je na području Bora trenutno 45 osoba pozitivno na virus, saopšteno je danas.

Sve je više negativnog bilansa, odnosno broj obolelih je manji od broja izlečenih. Imam moralnu i stručnu obavezu da apelujem na sugrađane da, bez obzira na popuštanje mera, nastave da ih se pridržavaju, izjavio je medijima dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

On je rekao i da je posle popuštanja mera, sve ostalo odgovornost samih građana.

Mi možemo samo da apelujemo na svest, samodisciplinu i odgovornost naših sugrađana, rekao je Joksimović.

Do danas, ukupan broj obolelih osoba na području grada od početka testiranja je 144, od kojih je 96 osoba izlečeno, dok su tri osobe preminule od posledica virusa.

Od početka pandemije testirane su 942 osobe, dok se čekaju rezultati za 85 osoba.

Na teritoriji grada Bora se, prema jučerašnjim podacima, u samoizolaciji nalazi 166 osoba.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 3 comments

  1. Dobro je što su ljudi izlečeni i kamo sreće da ih je više. Nije međutim dobro da je tako veliki broj novootkrivenih koji su zaraženi. Sve to ukazuje na činjenicu da u našoj sredini virus korona intenzivno cirkuliše. Bojim se da će sa popuštanjem mera ovde izbiti pravo žarište.

    Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X