U Boru gosti IZ VULKANA. Zajednička kancelarija za saradnju Srbije i Rumunije?

50 0
BOR, (IST Media) U sali Skupštine grada organizovan je prijem za predstavnike grada Vulkan iz Rumunije na kome je potpisan memorandum o saradnji naša dva grada, saopštila je gradska uprava.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, delegacija Krajove iz Rumunije i Rotari klubova Rumunije, Srbije i Crne Gore, a glavna tema razgovora bila je mogućnost da se, pod pokroviteljstvom UNESCA, u Boru formira zajednička kancelarija za saradnju Srbije i Rumunije.

Ova kancelarija bi radila na zajedničkom učešću na međunarodnim projektima, kao i razmeni studenata, učenika i profesora iz Bora, Krajove, Vulkana i Petrošana.

Delegacije rumunskih gradova Vulkan i Krajova i Rotari klubova Rumunije, Srbije i Crne Gore posetili su Mašinsko-elektrotehničku školu i donirali šest računara.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Počelo čišćenje korita reke Pek

Piše - 28. February 2014. 0
MAJDANPEK, (IST Media, Ivan Popović) Nakon dogovora čelnika opštine Majdanpek i predstavnika Rudnika bakra Majdanpek u ovom gradu počelo je čišćenje…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X