U Biblioteci IZLOŽBA I POTRESNA PRIČA – Dnevnik o mami

97 0

BOR, (IST Media) U petak, 26. juna u 19h, u Narodnoj biblioteci u Boru biće otvorena izložba „Dnevnik o mami“, priča o Negrici Neci Đorđević, ispričana kroz fotografije njenih sinova Stefana i Boška Đorđevića.

Godine 2017. Neci je po drugi put ustanovljen kancer, od kojeg se samostalno izlečila petanest godina ranije, koristeći alternativne metode lečenja. Ostaje pri odluci da se leči sama, i seli se u mali dom na jezeru u potrazi za isceljenjem.

Ovo je priča o svakodnevnoj borbi i poslednjim trenucima. O ljubavi i želji za životom. Biti prisutan, biti tu, naveli su autori.

Izložba će trajati do 31. avgusta.

Stefan Đorđević je rođen 1987. godine, u Boru. Nakon što se zbog studija seli u Beograd, njegovo dotadašnje glavno interesovanje, skejtbording, biva zamenjeno filmom i fotografijom. Završio je osnovne i master studije Kamere na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, i trenutno radi kao nezavisni reditelj i snimatelj na filmu i ostalim medijima. Režirao je kratki igrani film Poslednja slika o ocu, koji je nagrađivan na festivalima u Lokarnu, Sarajevu, Zagrebu, Beogradu… Član je internacionalne asocijacije dokumentarnih fotografa, Zero Photos.

Boško Đorđević je rođen 1988. godine u Boru, gde je završio osnovno i srednje obrazovanje. Diplomirao je na Katedri za engleski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Nišu, i Katedri kamere Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Bavi se fotografijom i filmom.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X