Društvo

Totalna obustava nastave 1. decembara u svim borskim školama, osim škole u Zlotu koja nije članica Unije

elektromasinska skola DSC00991

 

Forum sindikata obrazovanja Bor, odlučio je danas da se sve borske škole priključe štrajku Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i 1. decembra obustave nastavu, dok će protest pod nazivom „Stop nasilju u školama“ tog dana biti održan u 12 sati na platou Doma kulture.

Nastava će biti obustavljena u svim borskim školama osim škole u Zlotu koja nije članica Unije, dok će u nekim borskim školama samo jedan ili nekolicina nastavnika držati nastavu.

Pojedini direktori borskih škola su od nastavnika zatražili da poštuju minimum procesa rada smatrajući da je to u najboljem interesu učenika. Sa tim se nisam složio, jer  smatram da je u daleko većem interesu učenika da se u školama  smanji nasilje, kako među vršnjacima tako i prema zaposlenima, izjavio je Predsednik Gradskog odbora USPRS u Boru Dejan Balanović  za Ist media.

On je i demantovao prošlonedeljnu izjavu Gradskog veća Bora da u borskim školama nema nasilja.

Prisustvo nasilja mogu da potvrde i učenici i roditelji i zaposleni. Uvidom u školskim dokumentima može se potvrditi prisustvo nasilja, osim mnogih koji su zataškani i prikriveni. A ne zaboravimo da se iza svakog takvog nasilja nalazi nečije dete koje je žrtva, rekao je Balanović.

Organizovani skup zaposlenih u obrazovanju “STOP NASILJU U ŠKOLAMA”  održaće se sutra u 47 gradova širom Srbije.

Ovaj sindikat je na protest pozvao i roditelje učenika, kao bi se zajedničkim apelom poslala poruka u kojoj meri je značajno rešavanje ovog problema.

Sindikat podseća da iza ovog štrajka stoji samo jedan zahtev Unije, a to je hitna izmena pravilnika o vođenju i rešavanju disciplinskih postupaka učenika kao i zahtev da svi zaposleni u obrazovanju dobiju status službenog lica.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

U toku radovi na zameni toplotnih podstanica

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X