Politika

Sutra (petak) sednica Skupštine grada. Na dnevnom redu budžet za 2023. godinu

skupstina grada Bora

 

Za sutra 23. decembra zakazana je 7. sednica Skupštine grada Bora, na kojoj će se naći predlog odluke o budžetu Grada Bora, koji je projektovan na 6,4 milijarde dinara.

Na dnevnom redu naći će se predlozi Vladi Republike Srbije za prenos javne svojine gradu Boru za nekoliko katastarskih parcela u Metovnici, i prenos u svojinu gradu na stanovima koji su u svojini Republike.

Odlučivaće se o predlogu o izmenama odluke o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji grada i predlogu rešenja o davanju saglasnosti na program poslovanja Javnog komunalnog preduzeća za stambene usluge “Bor” za 2023. godinu.

Odbornici će raspravljati i o informaciji o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društva kapitala i drugih oblika organizovanja čiji je osnivač grad Bor.

Kako je ranije obrazložio budžet gradonačelnik Aleksandar Milikić, naredne godine za kapitalne investicije biće izdvojeno 3,1 milijarda dinara. Za nabavku opreme za javno komunalna preduzeća 380 miliona, dok je 203 miliona dinara planirano za kupovinu magnetne rezonance.

U planu je i izgradnja Evropskog vrtića za 260 deteta, a realizacija ovog projekta trebalo bi da otpočne naredne godine. Vrednost ove investicije iznosi oko 700 miliona dinara.

U narednoj godini, budžetom je predviđeno više novca za populacionu politiku, pa će tako od 1. januara sve porodilje za prvo dete dobiti jednokratnu pomoć od pedeset hiljada dinara, za drugo osamdeset a za treće i četvrto dete 140 hiljada dinara.

Nezaposlene porodilje prve godine od detetovog rođenja primaće novčanu nadoknadu od 20 hiljada dinara mesečno.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Boru odobrena toksikološka stanica, ali nema ko da radi

Miloš Marković

Irena Živković: Restrikcije vode u Krivelju su posledica rudarenja

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora: Budžet nikad veći, ali poslovanje javnih preduzeća u debelom minusu

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X