Korona

Stručni tim predložio PROGLAŠENJE VANREDNE SITUACIJE u Boru

korona3

BOR, (IST Media) Nakon još šest Borana pozitivnih na korona virus, čim je broj trenutno zaraženih u gradu 24, članovi Stručno-operativnog tima uputili su mišljenje gradskom Štabu za vanredne situacije da se na teritoriji grada proglasi vanredna situacija.

Prema izveštaju, Zavoda za javno zdravlje “Timok” iz Zaječara i analizi epidemiološke situacije na teritoriji grada, situacija u Boru ocenjena je kao nesigurna i nepovoljnija nego u prethodnom periodu.

Na osnovu procene trenutne epidemiološke situacije u gradu koja je ocenjena kao nepovoljna, uputili smo mišljenje gradskom Štabu da se proglasi vanrednu situacija u Boru”, izjavila je danas epidemiolog dr Javorka Stankulić, član Stručno-operativnog tima za higijensko-epidemiološke mere gradskog Štaba za vanredne situacije.

Prema podacima ZZJZ “Timok”, na teritoriji grada Bora, od poslednjih informacija, jedna osoba je izlečena, a zabeleženo je još šest novih slučajeva korona virusa.

Navedeno je da je kod novozaraženih pacijenata ustanovljena blaga klinička slika i oni se nalaze u kućnoj izolaciji. Za oko 50 briseva čekaju se rezultati testiranja.

Danas smo primetili da se Borani gotovo stoprocentno pridržavaju novih mera prevencije koje je usvojila Vlada Srbije. U trgovinskim objektima koje smo obišli nismo primetili osobe koje ne nose zaštitne maske.

Zbog velikog broja novozaraženih, vanredna situacija juče je proglašena u Zaječaru.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X