DruštvoZiđin

Stotinu stipendiranih srednjoškolaca dobili sertifikate kompanije Srbija Ziđin Koper

stipendije koper bor

Piše: Dragana Lilić

Predstavnici Srbija Ziđin Koper posetili su srednjoškolce u četiri grada Borskog okruga i dodelili im sertifikate o stipendiji, a za odličan uspeh i marljivo učenje, već im je uručena stipendija od 700 dolara u dinarskoj protivvrednosti.

Predstavnici kompanije želeli su da upoznaju sve ovogodišnje stipendiste iz Bora, Majdanpeka, Negotina i Kladova i iz prve ruke čuju njihove utiske i dalje planove za budućnost.

stipendije koper negotin

zijin koper kladovo

Pedeset borskih maturanta sanja velike snove, a  zahvaljujući finansijskoj podršci Ziđina biće za korak bliži njihovom ostvarenju. Direktor Mašinsko-elektotehničke škole Milovan Božović se, u ime svih borskih srednjih škola zahvalio Srbija Ziđin Koper na dodeljenim stipendijama.

bozovic

rbija Ziđin Koper je prepoznala da je ulaganje u znanje omladine uslov za sigurniju i lepšu budućnost. Stipendiranje je veliki podstrek za dalje obrazovanje i jedna lepa nagrada za dosadašnji trud,  a oni će to višestruko vratiti uspesima i velikim delima, rekao je Božović na ceremoniji dodele sertifikata.

Dvadesetčetvoro učenika MEŠ izdvojilo se po uspehu, talentu i zalaganju u vanškolskim aktivnostima, a sertifikate kojima se mogu ponositi i gde je zlatnim slovima ispisana pouka „ Znanje je blago koje svog vlasnika svuda prati“ dobili su i njihovi vršnjaci koji završavaju Gimnaziju, Tehničku školu i Ekonomsko-trgovinsku školu u Boru.

Projekat stipendiranja je odlična ideja, jer je vetar u leđa učenicima da nastave dalje školovanje i ostanu u svom rodnom gradu. Iskoristiću novac za upis na fakultet, jer želim da studiram elektrotehniku, rekao je  učenik Marko Arsenijević.

Od rukovodioca Kancelarije za ESG Zong Junhue moglo se čuti da je kompanija ispunila dato obećanje i ovim programom stipendiranja ponovo motivisala 100 srednjoškolaca Borskog okruga. Ceo projekat „Budućnost“ vredan je 560.000 dolara, a njegova realizacija nastaviće se i narednih šest godina.

Nadam se da će učenici nastaviti da vredno uče, jer će na taj način doprineti razvoju Bora i Srbije. Kompanija će ih uvek ohrabrivati da ispune snove i biti podrška u profesionalnom usavršavanju i pronalasku zaposlenja nakon škole. Budućnost su mladi i obrazovani ljudi, jer oni su nada za lepša vremena, rekao je on.

Majdanpečki Ziđinovi stipendisti, takođe, imaju ambiciju da upišu fakultete u Beogradu ili Nišu, ali ne isključuju mogućnost da se jednog dana vrate u rodni grad kraj Peka i potraže posao u rudarskoj kompaniji. Iz školskih klupa razmišljaju o izboru buduće profesije, a stipendiji su se veoma obradovali.

 

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

Donacijama Srbija Ziđin Majning napravljeno dečije igralište i obnovljene prostorije KUD-a u Brestovcu

Miloš Marković

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X