STIGLI KINEZI: Jinghe Chen iz Zijin Majninga posetio RTB Bor

1962 0
BOR, (IST Media/Kolektiv) Šesnaestočlana delegacija kineske kompanije, podeljena na biznis i tehnički tim, boraviće u Boru i Majdanpeku do 3. oktobra i za to vreme razgledaće površinske kopove „Južni“ i „Severni revir“, „Veliki Krivelj“ i „Cerovo“, potom borsku Jamu, kao i sve metalurške pogone, javlja list RTB-a – Kolektiv.

Predsednik kompanije „Zijin MajningJinghe Chen, sa saradnicima u oblasti rudarstva, geologije i metalurgije, posetio je juče, RTB Bor i njegov rudnik u Majdanpeku.

Nakon razgovora sa generalnim direktorom RTB-a Blagojem Spaskovskim i direktorom RBM-a Branislavom Tomićem, prvi čovek kineskog „Zijina“ je u društvu domaćina razgledao majdanpečki rudnik.

Predsednik „Zijin Majninga“ Jinghe Chen sa saradnicima u RTB-u Bor, danas će u društvu zamenika generalnog direktora RTB-a za proizvodnju Jovice Radisavljevića, razgledati detaljnije kopove u Majdanpeku, dok će upravnica Topionice Saška Tasić biti domaćin kineskim specijalistima za metalurgiju prilikom obilaska nove topionice i fabrike sumporne kiseline.

Kineski „Zijin“ je u obaveštenju za investitore, dostavljenom berzi u Hong Kongu na dan sklapanja ugovora o strateškom partnerstvu sa Vladom Srbije i RTB-om Bor, istakao da će „u prelaznom periodu u RTB Bor poslati razuman broj posmatrača, koji imaju pravo da traže sve razumne informacije o poslovanju RTB-a“.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Put kojim se ređe ide

Piše - 22. July 2016. 0
BOR, (IST Media, Saša Trifunović) „Đe ste nas to doveli?“, bila je prva reakcija crnogorskih vaterpolista pošto je autobus kojim…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X