STIGLI KINEZI: Jinghe Chen iz Zijin Majninga posetio RTB Bor

2342 0
BOR, (IST Media/Kolektiv) Šesnaestočlana delegacija kineske kompanije, podeljena na biznis i tehnički tim, boraviće u Boru i Majdanpeku do 3. oktobra i za to vreme razgledaće površinske kopove „Južni“ i „Severni revir“, „Veliki Krivelj“ i „Cerovo“, potom borsku Jamu, kao i sve metalurške pogone, javlja list RTB-a – Kolektiv.

Predsednik kompanije „Zijin MajningJinghe Chen, sa saradnicima u oblasti rudarstva, geologije i metalurgije, posetio je juče, RTB Bor i njegov rudnik u Majdanpeku.

Nakon razgovora sa generalnim direktorom RTB-a Blagojem Spaskovskim i direktorom RBM-a Branislavom Tomićem, prvi čovek kineskog „Zijina“ je u društvu domaćina razgledao majdanpečki rudnik.

Predsednik „Zijin Majninga“ Jinghe Chen sa saradnicima u RTB-u Bor, danas će u društvu zamenika generalnog direktora RTB-a za proizvodnju Jovice Radisavljevića, razgledati detaljnije kopove u Majdanpeku, dok će upravnica Topionice Saška Tasić biti domaćin kineskim specijalistima za metalurgiju prilikom obilaska nove topionice i fabrike sumporne kiseline.

Kineski „Zijin“ je u obaveštenju za investitore, dostavljenom berzi u Hong Kongu na dan sklapanja ugovora o strateškom partnerstvu sa Vladom Srbije i RTB-om Bor, istakao da će „u prelaznom periodu u RTB Bor poslati razuman broj posmatrača, koji imaju pravo da traže sve razumne informacije o poslovanju RTB-a“.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X