Politika

SSP ponovo kritikuje kriterijume za pomoć od 15.000 dinara

 

Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Boru, danas je ponovo kritikovao kriterijume za dodeljivanje socijalne pomoći od 15.000 dinara domaćinstvima, skrenuvši pažnju na status podstanara.

Izjavu predsednice SSP Irene Živković prenosimo u celini:

Na poslednjim održanim izborima u Boru, SNS je zabeležio ogroman pad, što dokazuje i činjenica da su morali da kupe odbornike opozicije okupljene oko Mikija Janoševića da bi formirali stabilnu većinu.

I to je razlog što, od kad su počeli da se pominju izbori, možemo videti kako gradonačelnika svakodnevno obilazi građane, pomaže, nadgleda radove, jer prosto ne smeju sebi da dopuste još veći pad na predstojećim izborima.

Iz istog razloga je gradonačelnik, očigledno ne konsultujući se ni sa kim ko bi razumeo kako se to može sprovesti u praksi, obećao svim domaćinstvima u Boru pomoć od 15000 za osnovne životne potrebe.

Još tada smo ukazali na to da termin “domaćinstvo” nije dovoljno konkretan da bi se na osnovu njega odlučilo.

U uslovima za ostvarivanje ove pomoći, u prvom navratu, naveli su da morate dokazati da ste vlasnik nepokretnosti da biste ostvarili pravo na ovu pomoć.

Nakon naših optužbi da tako diskriminišu upravo one socijalne kategorije koje treba da štite i nakon što smo im objasnili apsurdnost u kom onaj koji poseduje nekretnine ima pravo na pomoć, a onaj koji ne poseduje ništa nema prava na pomoć, izmenili su uslove i dodali:”Imaju pravo i podstanari”.

Uz izmenu su ipak dodali da podstanar onda mora doneti očitanu ličnu kartu vlasnika stambenog prostora, kao i saglasnost vlasnika da podstanar može da ostvari pravo na pomoć od grada.

Gospodine gradonačelniče, pa nije vlasnik stana staratelj podstanaru. Zašto bi on davao takvu vrstu saglasnosti? Zašto ponovo diskriminišete i čak ponižavate ljude čiji socijalni status ne dopušta da imaju nekretnine na svoje ime?

Došli smo ovim, gradonačelniče, i do suštine problema, a to je apsolutna neuređenost države i neumreženost državnih institucija.

Sasvim je dovoljno da uvidom u ličnu kartu ljudi dokažu da im je mesto prebivališta teritorija grada Bora i da navedu članove svog domaćinstva sa kojima žive na istoj adresi i troše zajedno isti prihod – što jeste definicija domaćinstva.

Najlakše bi naravno bilo da ovo uradite služeći se biračkim spiskom i poslednjim popisom, ali onda dolazimo ponovo do problema jer Bor po poslednjem popisu ima 41.280 stanovnika, a po biračkom spisku čak 40.623, odnosno samo 657 Borana mlađih od 18 godina, što naravno da ne može biti istina i što ponovo pokazuje razmere izborne krađe iako ni uz nju niste mogli da ostvarite uspeh dovoljan da sami formirate vlast.

Naš cilj je da Borani žive životom u kom im neće biti neophodna pomoć od 15000 da bi preživeli, ali kad ste već obećali, uradite to kako treba. Uvideli ste da smo u pravu i prihvatili da omogućite i podstanarima ovu pomoć, sada se urazumite i prihvatite da im ne otežavate da tu pomoć i ostvare.

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Boru odobrena toksikološka stanica, ali nema ko da radi

Miloš Marković

Irena Živković: Restrikcije vode u Krivelju su posledica rudarenja

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora: Budžet nikad veći, ali poslovanje javnih preduzeća u debelom minusu

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X