Sredstvima EU i Vlade Srbije poboljšani uslovi lečenja pacijenata u Žagubici

111 0
Dom zdravlja u žagubici

ŽAGUBICA (IST Media) – Uz podršku Evropske unije (EU) putem razvojnog programa EU PRO, u opštini Žagubica se  sprovodi projekat koji  za cilj ima poboljšanje kvaliteta života građana.

Projektom „Unapređenje kvaliteta usluga u Domu zdravlja Žagubica”, završena je rekonstrukcija grejanja i centralne klimatizacije u Domu zdravlja sa posebnom pažnjom usmerenom na aktivnosti koje se odnose na primenu principa dobrog upravljanja.

U tom smislu, lokalna samouprava je transparentno opredelila ušteđena sredstva za dalje ulaganje u oblast zdravstva.

Prema rečima zamenika predsednika opštine Žagubica Predraga Ivkovića, u okviru projekta za koji je opština Žagubica aplicirala i dobila bespovratna sredstva Evropske unije, sprovedeni su radovi na promeni kotlovskog postrojenja, termo glava i cirkularnih pumpi, a urađena je i kompletna klimatizacija.

Promena kotlova donosi višestruki benefit, posebno kada se uzme u obzir važnost prelaska sa uglja na pelet kako bi se doprinelo smanjenju zagađenja vazduha ali ekonomski aspekt ovog tipa grejanja”, istakao je Ivković.

Kada je reč o kliamtIzaciji, napravljene su dve centralne jedinice, koje snabdevaju manje jedinice po svim prostorija obe zgrade Doma zdravlja.

Nadzorni organ je potpisao radove, koji  su izvedeni profesionalno, i ono sto je veoma pozitivno, napravljena je ušteda po sprovedenoj nabavci po okončanim radovima, te je u skladu sa procedurama taj novac opredeljen za dodatne radove koji podrazumevaju spuštanje plafona i zamenu starog sa novim led osvetljenjem, u gotovo svim delovima Doma Zdravlja.

Zamenik predsednika opštine Žagubica napominje da je saradnja sa timom EU PRO na sprovođenju ovog projekta na izvanrednom nivou, a sve sa ciljem da se postigne dobrobit za sve stanovnike opštine Žagubica.

Naša opština sarađuje sa Evropskom unijom na još dva projekta, a veoma rado ćemo aplicirati i na nekim od budućih konkursa jer su ovakvi projekti usmereni ka stvaranju uslova za bolji kvalitet života ljudi, zaključio je Ivković.

Dr Vesna Stoilović Gvozdenović, direktorka DZ Žagubica, istakla je da će se nakon završetka projekta znatno poboljšati uslovi rada za zaposlene kao i za boravak pacijenata koji se u DZ zadržavaju kraći ili duži period.

Zamenom kotla značajno je poboljšano grejanje, dok ćemo koristi od ugradnje centralne i pojedinačne klime u svim prostorijama moći da osetimo u letnjem periodu, zaključila je direktorka Doma Zdravlja Žagubica.

Projekat rekonstrukcije Doma zdravlja Žagubica finansirala je Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X