EkonomijaNaslovi.net

Srbija Ziđin Majning prva u Srbiji primenjuje standard SA 8000. Evo šta se njime reguliše

zijin mining

Srbija Zidjin Majning (Zijin Mining), koja upravlja rudnikom bakra Čukaru Peki kod Bora, prva je kompanija u Srbiji koja je potvrdila uskladjenost svog poslovanja sa zahtevima medjunarodnog standarda SA 8000, koji uredjuje oblast društveno odgovornog poslovanja na radnom mestu, saopštila je ova kompanija.

Kako se navodi, ovaj standard reguliše odsustvo dečijeg i prinudnog rada, zdravlje i bezbednost na radu, slobodu udruživanja i pravo na kolektivno pregovaranje, diskriminaciju, disciplinski postupak, radno vreme, zarade, uskladjenost dobavljača i podizvodjača.

Kompanija je dokazala da ima odgovoran pristup prema izuzetno važnim oblastima rada i društveno odgovornog poslovanja, kao i da je usmerena na povećanje produktivnosti kroz upravljanje rizikom, konkurentnost i ostvarivanje bolje pozicije na tržištu rada, unapredjenje odnosa sa javnošću, vladinim i nevladinim sektorom, kao i na izgradnju poverenja kod zaposlenih, investitora, lokalnih zajednica i potrošača, rekli su u ovoj kineskoj kompaniji.

U skladu sa zahtevima SA 8000, u ovoj kompanija navode da su formirali Tim za socijalno odgovorno poslovanje radi unapredjenja komunikacije izmedju zaposlenih i menadžmenta i sprovodjenja socijalne politike kojom se obavezala da, prilikom obavljanja svih poslovnih aktivnosti i u odnosima sa svim zainteresovanim stranama, primenjuje relevantne zahteve društvene odgovornosti koje propisuje ovaj standard.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Beživotno telo Boranke izvučeno iz Borskog jezera

Ist Media

Poznata još dva imena koja će nastupiti na ovogodišnjem Nišvilu. Sjajna Dženi Mekferson i jazz trubač Teo Kroker

Ist Media

Austrijski mediji o nestanku Danke Ilić. MUP apelovao na medije da ne pozivaju policijce koji rade na ovom slučaju

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X