FudbalSportНекатегоризовано

Spuštena zavesa na novogodišnji turnir u malom fudbalu u Boru

BOR ( IST Media, Vladan Tričković ) Tradicionalni novogodišnji turnir u malom fudbalu završen je finalnom utakmicom seniora u kojoj je ekipa Pelivana rutinski savladala tim Fortune rezultatom 5-2. Obe ekipe su bile sastavljene mahom od igrača Fudbalskog kluba Bor.

 

 

Pobednici turnira 2016
Ekipa Pelivana, pobednici u kategoriji seniora

 

Desetodnevna nadmetanja na ovogodišnjem turniru su se održavala u šest kategorija i to: cicibani, petlići, pioniri, kadeti, veterani i seniori.

 

U kategoriji cicibana pobednik je ekipa Tempo radio iz Zaječara koja je u finalu savladala Hotel Albo rezultatom 3-1. Treće mesto je pripalo ekipi Mejlanović. Najbolji igrač u ovoj kategoriji je Filip Jorgovanović iz ekipe Hotel Albo, najbolji strelac je Nikita Popov takođe član Hotela Albo, dok je najbolji golman Ilija Jović iz pobedničke ekipe.

 

Kod petlića, prvo mesto zauzela je ekipa OFK Bor posle tesne pobede nad timom Kristala od 1-0. Treće mesto osvojila je ekipa Baj Baj. Najbolji igrač u ovoj kategoriji je Aleksa Bibanović iz Kristala, igrač sa najviše pogodaka je Mateja Nikolić a najbolji golman Uroš Bogdanović, obojica iz OFK Bora.

 

Ekipa Mamutovski pobednik je u kategoriji pionira. Ona je u finalu savladala sastav Beče 2-1. Na trećem mestu je ekipa Novaković iz Zaječara. Grinkić Veljko je najbolji igrač iz ekipe Beče, najbolji strelac je Martin Novaković iz ekipe Novaković dok je David Basarabić najbolji golman, član pobedničke ekipe.

 

Hajduk Veljko iz Bora je u finalu savladao Noćni Klub 54 iz Zaječara 3-1 i osvojio prvo mesto u kategoriji kadeta. Ekipa Mamutovski je treća u ovoj konkurenciji. Slavoljub Apostolov i Mihajlo Dzamić su najbolji igrač i golman, članovi pobedničke ekipe. Andreja Miličević je najbolji strelac, inače član trećeplasiranog tima.

 

 

12562709_10208006086821208_1248018422_o
Dodela nagrada najmlađim učesnicima

 

Kod najstarijih učesnika, ekipa Total Dizajna je nakon penala savladala ekipu Grafomeda 3-1. U regularnom toku meča rezultat je bio 3-3. Treće mesto je osvojila ekipa ABS Auto. Najbolji igrač i golman turnira u kategoriji veterana su Dragan Petković i Milan Milosavljević iz pobedničkog sastava dok je Ivan Ivanov iz Grafomeda najbolji strelac.

 

Najpopularnija kategorija nije donela i najneizvesnije finale. Možda je samo na početku meča određen otpor pružao tim Fortune nadmoćnijoj ekipi Pelivana ali je Mašić svojim golovima brzo pokazao ko je ko u finalu. Ček na 60.000 dinara pripao je pobedničkoj ekipi Pelivana a u njihovim redovima su se nalazili najbolji strelac turnira, Dejan Mašić i najbolji golman Srđan Anđelković. Nagrada za najboljeg igrača i ujedno najlepši gol turnira pripala je Nikoli Nikoliću iz ekipe poražene u finalu. Treće mesto u ovoj konkurenciji je zauzela ekipa Foto Svarče.

 

Može se reći da je turnir protekao u najboljem mogućem redu, da je to bila odlična zabava za najmlađe takmičare u toku mini raspusta, ali i obaveza organizatora da sa regiona prikupi više ekipa u svim konkurencijama, tim pre, kada se zna da Zaječar već godinama nema mogućnosti da organizuje novogodišnji turnir.

 

Osmesi na licima brojne publike pokazuju da se fudbal idalje visoko kotira u Boru i da je potrebno malo više razumevanja za ovakve i slične manifestacije.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Još tri sportska kluba od posebnog značaja za Bor. Za sport iz budžeta 120 miliona dinara

Miloš Marković

Novi predsednik FK Bor 1919 Čačanin Stanimir Prelić, prijatelj gradonačelnika Bora. Obećao ulazak u I ligu

Miloš Marković

[NAJAVA] Trofej Bora u basketu od 18. do 20. jula

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X