Sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara Srbije i ove godine u Boru

469 0

 

SRBIJA, BOR (IST Media) – Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije od 31. avgusta do 2. septembra organizuje 25. SENI Republičke sportske igre, koje će se treći put održati u Boru i na Borskom jezeru.

 

Ovo takmičenje se održava već 25 godina, a u cilju promocije sporta među osobama sa povređenom kičmenom moždinom i aktivnog učestvovanja osoba sa invaliditetom u životu zajednice. Očekuje se učešće 120 takmičara (uglavnom korisnika invalidskih kolica) iz gradova širom Srbije, kao i tri ekipe ili delegacije iz regiona (iz Slovenije, Makedonije, Federacije Bosne i Hercegovine).

 

Svi učesnici će biti smešteni u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru. Među takmičarima će učestvovati i naši proslavljeni paraolimpijski reprezentativci, Draženko Mitrović,Željko Dimitrijević, svetski rekorder u bacanju čunja, Miloš Zarić, svetski prvak u bacanju koplja.

 

Prvog dana igara, 31. avgusta u Sportskom centru Bor održaće se takmičenje u stonom tenisu i streljaštvu, a u popodnevnim satima će se održati takmičenje u pikadu u hotelu „Jezero“.

 

 

Svečano otvaranje SENI 25. Republičkih sportskih igara Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, kojeg čini mreža od 28 udruženja iz cele Srbije, biće drugog dana igara, u petak 1. septembra, na sportskim terenima hotela „Jezero“ sa početkom u 9 sati.

 

Po otvaranju igara, slede takmičenja u atletskim bacačkim disciplinama: bacanje kugle, bacanje koplja, bacanje diska i bacanje čunja. Istog dana, u popodnevnim satima u hotelu „Jezero“ održaće se takmičenje u šahu, kojim se ujedno završava takmičarski deo igara. Na svečanoj večeri biće proglašeni pobednici i uručena priznanja najboljima i zvanično zatvaranje igara.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X