Politika

Smenjen predsednik opštine Bor Nebojša Videnović

 

BOR, Predsednik opštine Bor Nebojša Videnović (URS), razrešen je te dužnosti na današnjoj sednici SO, odlučila je većina odbornika.

Smenjeni: Videnović i Žikić
Smenjeni: Videnović i Žikić

Predlog za razrešenje Videnovića uputila je odbornička grupa Srpske napredne stranke.

Za smenu Videnovića glasalo je 26 od 35 odbornika u lokalnom parlamentu.

Pred odbornicima se danas nije našao predlog kandidata za novog predsednika opštine.

10:55 Počelo glasanje o smeni poredsednika opštine Bor Nebojše Videnovića

 

 

Aleksandar Jakšić
Aleksandar Jakšić

Aca Jakšić (URS)

 

– Iznešene su neistine u vezi predsednika opštine. U vreme njegovog mandata vraćeni su dugovi Direkcije za izgradnju Bora, grejanje je bilo najbolje, 4 posto budžeta za socijalna davanja.

 

Milinko Živković (SNS)

 

– Javljam se kao radnik RTB. Prosečna plata u RTB je 70.000 dinara i svakog meseca se plaćaju doprinosi od 2,5 miliona evra. Tri miliona evra se mesečno izdvaja za naftu i 2,5 miliona za struju.

 

Vukosav Antonijević (DS)

 

– Đilas nije rekao o Blagoju Spaskovskom ono što je Spaskovski rekao za govornicom, već se o RTB-u izjasnio blagonaklono. Đilas se o RTB izjasnio na osnovu podataka koje je dobio od državnih institucija.

 

Predrag Balašević (VDSS)

– Radnici RTB žive dobro jer su im velike plate.  U javnim preduzećima plate nisu velike ali redovne. Vi ste grešili jer niste razmišljali o onim drugim građanima, o onima koji nemaju posao i koji su na Zavodu za tržište rada.

 

Blagoje Spaskovski
Blagoje Spaskovski

Blagoje Spaskovski (URS)  

– Ne može se reći da se u gradu i selima ništa nije uradilo, da se budžetski deficit nije smanjio i da nije bilo zapošljavanja.

– U ove tri godine više od 1.500 radnika zaposleno.

– Slažem se da Opštinsko veće nije funkcionisalo i predsednik u tom delu ima odgovornost.

– Mnogo je urađeno, od Brezonika (rasveta), ulepšan je grad i posle pedeset godina dolaze pozorišta iz Beograda. Kada gostuje Viva Vox ne može se reći da Centar za kulturu loše radi.

– Pali smio na infrastrukturnim delima, ali to je zbog partijskih interesa jer mora da se poštuje profesionalnost.

– Stanje u nekim preduzećima je očajno i imamo takva preduzeća u kojima rade devet direktora.

 

– U julu će u hotelu “Jezero” biti Svetsko prvenstvo u Snookeru i auto skup BMW automobila.

 

– Predsednik Videnović ima slabosti ali je dobar inženjer. Svi greše, ali najviše oni koji rade. Predsednik je izgubio većinu, DS se raspala na dva dela, došlo je do manjine u vladajućoj koaliciji a opozicija je dobila većinu i ima prava da predloži svog kandidata. Smena vlasti je normalna stvar, ali ne sme se reći da se ništa nije urađeno.

 

– Đilas u Kažiprstu govorio gluposti  i laž o dugovima RTB. Svojim odbornicima u Boru rekao da će mi “odrubiti glavu”

 

– Od prekosutra se “punom parom” nastavlja izgradnja nove topionice.

 

Dragan Marković foto Bor-grad info
Dragan Marković foto Bor-grad info

 

 

Dragan Marković (DSS):

 

– Sadašnji predsednik opštine je obećao da će ispitati kriminal u gradu, a sada bi trebalo da objasniti šta ga je sputalo u tome.

 

– Ostaće upamćen jer je u Opštinskom veću imao ljude koji su bili u sukobu interesa.

 

 

 

 

 

Predrag Balasević
Predrag Balasević

 

Balašević (VDSS):

 

– Smerna predsednika opštine je zakasnela jer da je ranije urađena šteta bi bila manja

 

– Ukoliko danas bude smenjen predsednik opštine, treba da “padne” i Opštinsko veće jer nije radilo kako treba. Odgovornost je i na članovima Veća jer su donosili štetne odluke.

 

– Novac iz budžeta je trošen na populizam i šminkanje grada, gde su pojedinci na sumnjiv način dobjali posao

 

– U gradu vlada jednoumlje sa partijskom televizijom.

 

NAJAVA

Zamenik predsenika Skupštine opštine Bor Ratko Apostolović, sazvao je danas sednicu SO na kojoj će biti izabran predsednik skupštine, nakon što je sa te funkcije smenjen Dragan Žikić (SPS), a na dnevnom redu će biti i smena aktuelnog predsednika opštine Nebojše Videnovića (URS)

 

so bor

 

Novi predsednik opštine mogao bi postati Saša Vukadinović (SNS) a umesto Žikića, Dobrica Đurić (SPS).

 

Saša Vukadinović
Saša Vukadinović, kandidat

 

Odbornici SO Bor će, nakon ostavke odbornika DS Milice Kabić potvrditi mandat novom odborniku iz koalicije “Za evropski Bor (DS, SPO, VDS, DHSS), Gracijanu Strainović.

 

Pred odbornicima će se naći Predlog Odluke o usvajanju Strategije lokalnog održivog razvoja opštine Bor 2011-2021. godine.

 

“Predloženu Strategiju potrebno je doneti iz razloga koji se odnose na određivanje potencijalnih prednosti i razvojnih pravaca Opštine, održavanje stabilnog i održivog ekonomskog rasta i zapošljavanja, obezbeđivanje socijalnog napretka i smanjenje siromaštva, promovisanje inovacija, efikasnu zaštitu životne sredine i unapređenje sveobuhvatnog kvaliteta života građana. Strategija održivog razvoja opštine Bor je planski dokument razvoja u skladu sa pravilima Evropske unije”, navodi se kao razlog usvajanja ovog dokumenta.

 

Novac za ove namene, biće upotrebljen iz budžeta opštine Bor.

 

Na sedici bi trebalo da bude donešen lokalni plan za borbu protiv korupcije što će obrazložiti kooridnator projekta Zoran Anderjić, i podržan Predlog Deklaracije o proglašenju teritorije opštine Bor za teritoriju bez proizvodnje, gajenja i prometa genetski modifikovanih organizama (GMO) i proizvoda od GMO.

 

Kako bi se ispunio uslova iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, na parkingu ispod Generalne direkcije RTB Bor, a koji je sada samo na papiru “auto pijaca” (zapravo je to još uvek parking kod Doma kulture), biće urađen poligon za obuku auto-škola. Odluku o tome, takođe će dati odbornici u SO Bor.

 

Odbornici bi trebalo i da usvoje Izveštaje o radu Opštinske uprave Opštine Bor, Opštinskog javnog pravobranilaštva, i radu ustanova, javnih komunalnih preduzeća i javnih preduzeća JKP „3. oktobar“, JKP „Vodovod“, JKP „Toplana“, JP „Bogovina, JP „Direkcija za izgradnju Bora“,JP za stambene usluge „Bor“, JP „ ŠRIF“, JP ”Zoološki vrt” i JP ”Borski turistički centar” za 2012. godinu.

 

Programom poslovanja, JKP 3. oktobar planira kupovinu autočistilice, radne mašine sa rovokopačem i autocisternu, ali i nabavku soli, zašta će iz budžeta biti izdvojeno 12,3 miliona dinara.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Nastavljena sednica Skupštine Grada Bora, ekipi TV Nova S nije dozvoljeno prisustvo sednici

Ist Media

U ponedeljak nastavak sednice Skupštine Grada Bora. O poskupljenju komunalija i bez odbornice SSP Irene Živković

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora prekinuta zbog odbijanja odbornice SSP sa napusti zasedanje

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X