Društvo

Sezona na zatvorenim bazenima će kasniti. Razlog – problemi sa izvođačima sanacije krova

bazeni sportski centar

Foto: Ist media

Grupa građana Glasno sa omladinu, kritikovala je gradsku vlast zbog kašnjenja sanacije krova na zatvorenim bazenima javne ustanove Sportski centar, zbog čega će kasniti zimska sezona kupanja, dok u Gradskom veću kažu da problem nije do njih, već do izvođača radova koji je odustao od posla dobijenog putem javne nabavke.

Problem sa krovom na zatvorenim bazenima postoji od prošle godine, a  vlast se setila tog problema u minut do 12, pa je tek 24. avgusta potpisala ugovor o sanaciji sa preduzetničkom firmom Antić metal, kažu u Glasno za omladinu.

Podsećaju da je iz budžeta za sanaciju predviđeno oko 21,396 miliona dinara, ali da je portal Javnih nabavki objavio da je podnet zahtev za zaštitu prava i efektivno su zaustavljene dalje aktivnosti u postupku javne nabavke.

Ukoliko dođe do novog tendera, zaključak je da će postupak potrajati, zbog čega će kasniti kupališna sezona, ali će u teškom položaju biti i tri plivačka kluba, kao i borski vaterpolo klub.

Član Gradskog veća koji je zadužen za sport Dejan Dulović, negira da je sa izvođačem sanacije krova sklopljen ugovor, jer je on odustao od posla koji je dobio putem javne nabavke.

Kako ne bismo izgubili dodatno vreme do izbora novog izvođača radova, prvo ćemo klimatizovati halu bazena, jer je nedostatak klimatizacije i stvaranje vlage imalo kao posledicu oštećenje krovne konstrukcije. Svakako je klimatizacija bila u planu nabavke nakon sanacije krova, kaže Dulović za Ist media.

Prema njegovim rečima, klimatizacija će koštati dodatnih 22 miliona dinara koje bi trebalo da budu izdvojena novim rebalansom a sasvim je sigurno da sezona neće otpočeti u oktobru.

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[AUDIO] Da li je navodna ideja o nuklearnom pogonu u Boru poslužila za nastavak “rata” SPS-a i SNS-a? Kinezi tvrde da im nuklearka ne pada na pamet

Ist Media

[VIDEO] Borski srednjoškolci poručuju: Nisi faca ako prekoračuješ brzinu!

Ist Media

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X