SAZNAJEMO: Nakon protesta kineskih radnika, u Bor iz Kine dolazi predsednik Ziđina

525 0
zijin rakita

BOR – Protest kineskih radnika koji rade na izgradnji jalovišta na projektu rudnika bakra Čukaru Peki ustalasao je tu firmu u njenom sedištu u kineskom gradu Fijianu.

Prema saznanjima Ist media, zbog protesta kineskih radnika koji su se žalili na uslove rada, nehigijenske uslove smeštaja i zabrane slobode kretanja, o čemu su pisali i mediji u Kini, Zijin Maining je pod pritiskom javnosti. A ovim slučajem bavi se i ambasada Kine u Srbiji

Zato je najavljen dolazak u Bor najvišeg predstavika te kompanije kako bi se ispitali navodi radnika i smirila situacija.

Prema dobijenim podacima u prepisci Ist medije sa kineskim radnicima, za sutra je najavljen dolazak predsednika Ziđin Mining korporacije Chen Jinghea i zamenika generalnog direktora Wang Minjuna.

Nepoznato je da li će se sastati i sa menadžmentom Ziđina koji upravlja nekadašnjim RTB-om Bor, odnosno, da li će biti reči o budućem kolektivnom ugovoru koji je izazvao negodovanje borskih radnika i sindikata.

Potvrdu ove posete najviše delegacije Ziđina zatražili smo u toku prepodneva od kompanije koja radi na projektu Čukaru Peki, ali odgovor nismo dobili.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X