Društvo

SAZNAJEMO: Nakon protesta kineskih radnika, u Bor iz Kine dolazi predsednik Ziđina

zijin rakita

BOR – Protest kineskih radnika koji rade na izgradnji jalovišta na projektu rudnika bakra Čukaru Peki ustalasao je tu firmu u njenom sedištu u kineskom gradu Fijianu.

Prema saznanjima Ist media, zbog protesta kineskih radnika koji su se žalili na uslove rada, nehigijenske uslove smeštaja i zabrane slobode kretanja, o čemu su pisali i mediji u Kini, Zijin Maining je pod pritiskom javnosti. A ovim slučajem bavi se i ambasada Kine u Srbiji

Zato je najavljen dolazak u Bor najvišeg predstavika te kompanije kako bi se ispitali navodi radnika i smirila situacija.

Prema dobijenim podacima u prepisci Ist medije sa kineskim radnicima, za sutra je najavljen dolazak predsednika Ziđin Mining korporacije Chen Jinghea i zamenika generalnog direktora Wang Minjuna.

Nepoznato je da li će se sastati i sa menadžmentom Ziđina koji upravlja nekadašnjim RTB-om Bor, odnosno, da li će biti reči o budućem kolektivnom ugovoru koji je izazvao negodovanje borskih radnika i sindikata.

Potvrdu ove posete najviše delegacije Ziđina zatražili smo u toku prepodneva od kompanije koja radi na projektu Čukaru Peki, ali odgovor nismo dobili.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

U toku radovi na zameni toplotnih podstanica

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X