RTB u novembru izvezao robu u vrednosti 17,46 miliona dolara

166 2
BOR, (IST Media) U novembru ove godine vrednost izvoza RTB-a Bor bila je 17,46 miliona dolara i tada je stranom tržištu, pored ostalog, isporučeno 2.813 tona bakra, saopštila je ova kompanija.

Tokom prvih 11 meseci ove godine, vrednost izvoza RTB iznosila je 193,6 miliona dolara.

Borski bakar je u ovom periodu prodavan u Nemačkoj, Hrvatskoj, Bugarskoj, Turskoj, Italiji i Grčkoj, a u poslednjih nekoliko meseci izvezeno je i 2.340 tona u Kinu.

RTB Bor se na listi najvećih izvoznika Srbije nalazi u sredini, i ove godine je, u odnosu na prošlu, izvoz za 11 meseci poboljšao za sedam odsto.

Vrednost prošlogodišnje prodaje robe u inostranstvu je u istom periodu 2017. bila 180,3 miliona dolara.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

BOR PRE 40 GODINA, 9. maj 1973.

Piše - 20. October 2013. 0
Zahvaljujući digitalizaciji lista “Borske novosti”, koju je sprovelo Zavičajno odeljenje Narodne biblioteke u Boru, u narednom periodu ćemo iz pomenutog…

There are 2 comments

  1. RTB Bor je postigao neverovatne izvozne uspehe i rezultate, preostaje mu još da izveze svoga čelnika. Najbolje bi bilo da ga preuzmu kinezi, da se malo i njima dokaže ne samo nama i Vučiću. Da potsetim, nekada je RTB Bor izvozio robu u vrednosti od četiristotina miliona dolara, a uvozio robu i opreme za oko sto miliona dolara godišnje, to je “ništa” u odnosu na sadašnjem izvozu, kako kaže nezaobilazni nemenljivi čelnik Sosa.

    Odgovori
  2. FAla Bogu, da je ovako stalno, bilo bi i vise nego vrhunski. Sto bolje posluju nase firme, bice bolje za sve nas. Jos kad bi drzava dodatno oporezovala banke, kladionice i kazina i da sve bude lakse. Citam na https://sr.casino.guru/, koliko samo registrovanih kladionica ima u regionu, da ti srce stane…

    Odgovori

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X