HronikaTema danaНекатегоризовано

RTB traži odgovornost zbog pogibije radnika u Majdanpeku

BOR, (IST Media) – Zbog pogibije radnika iz Svilajnca u pogonu Rudnika bakra Majdanpek, poslovodstvo Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor, zatražilo je odgovornost službi zaštite na radu izvođača i podizvođača angažovanih firmi u tom rudniku.

 

„Zbog tragedije u Rudniku bakra Majdanpek, u kojoj je život izgubio radnik svilajnačkog preduzeća ’A&D Wood’, firme koju je borski ATB FOD angažovao kao podizvođača za poslove rekonstrukcije flotacije, zahtevam suspendovanje odgovornih lica za bezbednost na radu”, rekao je danas novinarima direktor RTB Bor, Blagoje Spaskovski.

 

Radoš Ristić (57) iz Blaca, radnik firme “Wood”, izgubio je život juče oko 13 sati u pogonu „Folotacija“ Rudnika bakra Majdanpek, kada je pao sa platforme visoke oko četiri metra. Tom prilikom zadobio je povrede glave zbog kojih je ubrzo preminuo.

 

flotacija

Flotacija RTB

 

Spaskovskl podseća da se u Boru tri i po godine gradila nova topinica i fabrika sumporne kiseline, da je na gradilištu u nekim trenucima bilo više od 800 ljudi iz dvadesetak firmi, ali da nije bilo čak ni povreda.

 

„Bezbednost na radu uvek je u RTB-u Bor imala prioritet nad svim poslovima i rokovima, a tako bi moralo da bude i u svim ozbiljnim preduzećima sa kojima RTB Bor sarađuje“, kazao je Spaskovski.

 

Direktor ATB FOD, Branko Canković, rekao je danas da je sa gradilišta “povukao” sve ljude iz svilajnačke firme, odnosno suspendovao do daljeg sve radove koje je izvodila firma “Wood”.

 

On je rekao agenciji Ist Mediji da su svi u FOD-u još u šoku.

 

“Rudarski inspektor je danas posetio gradilište, i iz njegovog izveštaja se vidi da su svi u ovom poslu preduzeli neophodne mere zaštite”, rekao je Canković.

 

On je naglasio da je do nesreće došlo na mestu koje je označeno kao “radno mesto sa povišenim rizikom”.

 

“Bilo je to mesto zabranjeno za prolaz, ali ne bismo da prejudiciramo kako je do tragedije došlo, sve dok izveštaj ne sačini rudarski inspektor”, rekao je Canković.

 

Nakon izdvajanja iz RTB-a Bor, FOD je bio u sastavu austrijske kompanije Atec-industries, a sada je u vlasništvu kineskih biznismena.

 

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Ubijen osumnjičeni za dvostruko ubistvo kod Majdanpeka

Ist Media

Dvoje mrtvih i jedan ranjen u pucnjavi u selu kod Majdanpeka. Traje potraga za osumnjičenim

Ist Media

Ubistvo kod Majdanpeka? Policija ćuti, tabloidi spekulišu

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X