HronikaTema danaНекатегоризовано

RTB o krađi bakra iz pogona flotacije (fotografije sa mesta nesreće)

BOR, (Gorica T. Vasilić) – Sinoć oko 23 sata, između dve smene, dvadesetčetvorogodišnji Emran A. ušao je u podrum kriveljske flotacije da ukrade kabl kojim se struja doprema do mlinova za drobljenje rude. Nije bio sam, društvo su mu pravili Dragan M. (1986.), Emran R. (1989.) i Aladin C. (1989.). Nesrećni mladić se najverovatnije uhvatio za ogoljeni deo kabla, pa ga je udarila struja pod naponom od 700 volti i ubila ga na licu mesta. Njegovo beživotno telo pronašli su radnici „Zaštite“ i slučaj odmah prijavili policiji.

 

fotografije sa mesta nesreće

 

Resize of 01 Resize of 02 Resize of 04 Resize of thumb

 

“Ne znam ni sam koliko puta smo dosad apelovali i upozoravali nadležne organe i institucije da se više ne postavlja pitanje da li će neko nastradati u ovakvim i sličnim krađama, već kada će se to zaista i desiti. I eto, desila se tragedija, život je izgubio mlad čovek. Zato je neizostavno potrebno da se propisi oko nabavke, distribucije i otkupa sekundarnih sirovina usaglase sa potrebama privrede. Pozivamo još jednom sve one koji imaju ingerencije da regulišu otkup sekundarnih sirovina kako bi svi oni koji donose prikupljeni metal imali obavezu da se evidentiraju, ali i da dokažu poreklo sekundarne sirovine”, kaže pomoćnik generalnog direktora RTB-a za bezbednost i zdravlje na radu, zaštitu od požara i ekologiju Saša Perišić.

 

Pomagači Emrana A. identifikovani su vrlo brzo, privedeni su, i određeno im je policijsko zadržavanje od 48 sati zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo teška krađa u pokušaju, saopštila je Policijska uprava u Boru.

 

Ovo je samo još jedan u nizu napada na imovinu RTB-a Bor poslednjih meseci, međutim, više se ne može govoriti o klasičnoj krađi, niti o ekonomskoj šteti koju trpi kompanija jer je ovde reč o ljudskim životima. Da li je život ovog dvadesetčetvorogodišnjaka vredan jednog bakarnog kabla?!

 

raniji tekst

 

BOR, (IST Media) Boranina Emrana Arifovskog (24), ubila je struja dok je jutros pokušao da iz pogona flotacije Rudarsko-topioničarskog basena Bor ukrade bakar.

2 bor flotacija rudnika bakra veliki krivelj, sassa trifunovich

Flotacija RTB-a Bor

 

Njega je, kako saznajemo spržila struja jačine 10.000 volti od čega je preminuo na licu mesta.

 

“Ušao je u flotaciju u nameri da ukrade kablu kojom se napajaju mlinovi za drobljenje rude, ali se izgleda uhatio za ogoljeni deo kable”, rečeno je medijima.

 

Policija je uhapsila i saučesnike u pokušaju krađe, Emrana R. (25), Aladina S. (25), Dragana M. (28), Ferdija A. (26), Silvestera K. (21), i jednu osobu bez dokumenta.

 

Njima je odredjeno policijsko zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da su izvršili krivično delo “teška kradja”.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Ubijen osumnjičeni za dvostruko ubistvo kod Majdanpeka

Ist Media

Dvoje mrtvih i jedan ranjen u pucnjavi u selu kod Majdanpeka. Traje potraga za osumnjičenim

Ist Media

Ubistvo kod Majdanpeka? Policija ćuti, tabloidi spekulišu

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X