EkonomijaTema danaНекатегоризовано

Rok za prvu ratu poreza na imovinu 17. februar

SRBIJA (IST Media, Beta) Svi koji žele da izbegnu plaćanje zatezne kamate poreza na imovinu, koja se obračunava za svaki dan kašnjenja uplate, imaju rok da porez za prvi kvartal 2016. godine plate do 17. februara.

porez 2Prva rata ovogodišnjeg poreza na imovinu plaća se u iznosu četvrtine ukupnog poreza za 2015. godinu, a rok za plaćenje je pomeren sa 15. na 17. februar zbog Dana državnosti.

 

Obveznici tog poreza su građani, preduzetnici i preduzeća, a prikupljaju ga lokalne samouprave koje će rešenja za plaćanje poreza na imovinu za 2016. godinu početi da uručuju od maja.

 

Porez na imovinu se plaća u četiri rate – prva do 15. februara, druga do 15. maja, treća do 15. avgusta, a poslednja do 15. novembra.

 

Za svaki dan kašnjenja uplate poreza na imovinu obveznik plaća zateznu kamatu, a za izbegavanje plaćanja tog poreza predvidjena je kazna od 5.000 dinara.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Realizacijom najvećeg investicionog ciklusa na Zapadnom Balkanu – PRAHOVO 2027 biće otvoreno više od 200 radnih mesta

Ist Media

Danas se u Srbiji godišnje generiše više od dva miliona tona komunalnog otpada koje završava na deponijama

Ist Media

Nova balon hala u flotaciji Veliki Krivelj suzbija prašinu iz rudnika

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X