Društvo

RAKITA među društveno NAJODGOVORNIJIM KOMPANIJAMA. U društvu sa Telenorom, Coca Colom, B92, VIP-OM

BOR, (IST Media, foto: D. Novaković) Kompanija Rakita Eksplorejšn (Rakita Exploration doo Bor) postala je članica Foruma za odgovorno poslovanje. Ova odluka doneta je nakon saglasnosti i odobrenja svih članica Foruma, među kojima su kompanije Telenor, Dilojt (Delloite), Coca Cola, Bambi, B92, Banka Intesa, VIP Mobile, Unicredit i druge.

Forum za odgovorno poslovanje je mreža vodećih kompanija u Srbiji koje doprinose razvoju zajednice, podstičući razvoj društveno odgovornog poslovanja i uspostavljanje trajnih i stabilnih društveno odgovornih praksi u poslovnom sektoru.

Forum predstavlja platformu koja povezuje lidere iz poslovnog sveta sa predstavnicima drugih delova društva, podstičući time međusektorski dijalog, saradnju i razmenu dobrih iskustava. Asocijacija trenutno ima 28 kompanija članica.

 

Koordinator društveno odgovornog poslovanja u kompaniji Rakita, Ksenija Nečemer, istakla je tim povodom da je misija Foruma u skladu sa Strategijom kompanije u okviru doprinosa lokalnim zajednicama i da je ovo odličan spoj znanja, iskustva i energije.

Kada je reč o odgovornom poslovanju, kompaniji su u fokusu dugoročni održivi projekti kreiranja novih radnih mesta, edukacija i obrazovanje, podizanje svesti o zaštiti životne sredine, kao i filantropija i podrška lokalnim projektima. Članstvo naše kompanije u Forumu dokaz je da su drugi prepoznali rezultate Rakite u oblasti društveno odgovornog poslovanja i ukazali nam poverenje. Ovo je svakako stepenica više u pogledu odgovornosti prema zajednici i podsticaj da nastavimo ovako“, kaže Ksenija Nečemer.

Posebno je izdvojila akciju „Čistije reke – zdravija sela“ koju kompanija Rakita realizuje od 2014. godine, a koja je do sada okupila više od 400 volontera, uz učešće zaposlenih u ovoj firmi, meštana okolnih sela, organizacija civilnog društva, kao i predstavnika privatnih lokalnih kompanija.

Posebno ponosni zbog akcije „Čistije reke – zdravija sela“

Forum za odgovorno poslovanje je osnovan 2008. godine na inicijativu 14 vodećih kompanija u Srbiji koje su prepoznale neophodnost aktivnog i odgovornog angažovanja biznisa u društvu.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X