Radnici javnih preduzeća se latili lopata, krov sportskog centra problematičan

663 0

BOR, 14. februara 2012. (Saša Trifunović, Ist Media) Zaposleni u javnim preduzećima u Boru angažovani su na poslovima čišćenja objekata od javnog značaja i objektima u kojima rade, na osnovu preporuke Opštinskog štaba za vanredne situacije.

 

Radnici ustanova kulture čiste sneg sa krova Doma kulture, a sneg se čisti i ispred svih javnih peduzeća i ustanova.

 

I radnici javne ustanove Sportski centar Bor počeli su da čiste oko ovog objekta, ali tek nakon što je TV Bor ukazala na neozbiljno ponašanje odgovornih u tom preduzeću, koji se nisu odazvali opštoj mobilizaciji za uklanjanje snežnog pokrivača.

 

Sportski centar Bor

 

 

Debljina snega na limenom krovu ove ustanove je i do pola metra, pa postoji opasnost od prokišnjavanja. O ozbiljnijim posledicama se ne razmišlja, ali su još u svežem sećanju tragedije rušenja krova pod težinom snega u Rusiji, i nedavno u sarajevskoj Skenderiji.

 

Konačno akcija i ispred Sportskog centra

 

Grtalica

 

Zidovi prokišnjavaju iz godine u godinu

 

Direktor Sportskog centra Oliver Sretenović, kaže da zbog bezbedonosne situacije radnici ne smeju na krov, pa će zatražiti da se u uklanjanju snega angažuju vatrogasci ili članovi Gorske službe spasavanja.

 

“U slučaju toplijih dana, očekujemo da se sneg sa krova brzo istopi”, rekao je Sretenović.

 

U ovoj ustnovi, međutim, prokišnjavaju zidovi u maloj sali. Direktor kaže da je u pitanju slaba izolacija ali i led sa spoljne strane koji se topi.

 

Ovaj problem se prenosi iz godine u godinu i sa poslovodstva na poslovodstvo.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X