Prvi srpski Sabor zetova u kući održan u Laznici kod Žagubice

1031 0

 ŽAGUBICA, (IST Media, photo:screenshot RTV Homolje”) Ime sela Laznica u opštini Žagubica biće ispisano zlatnim slovima, bar kada je reč o srpskim “zetovima u kući”.

 

sabor zetova u kuchi 2

 

 

U ovom malom mestu u Homoljskim planina, dovitljvi i šaljivi zetovi su se dosetili da pokrenu “Sabor zetova u kući”, tokom čijeg će se trajanja aktivnije družiti, takmičiti, pričati dogodovštine iz svakodnevnog života.

 

Zetovi su se na prvom Saboru nadmetali u razvlačenju konopca i drugim disciplinama, a organizovano je i merenju težine zetova, valjda da bi se na narednom Saboru ustanovilo da li je neki prizetko u međuvremenu “propao” u ispunjavanju kućnih obaveza.

 

„Nije lako biti zet u kući, mom tastu je to uspelo samo dva dana, a ja sam već 20 godina”, rekao je jedan od učesnika Sabora.

 

scopulovic
Šćopulović: Manifestacija sa skromnim sredstvima i mnogo duha

Jedan od organizatora prvog Sabora, Ilija Šćopulović Putnik, kaže da je ova ideja stara deceniju i po, ali da je ove godine prvi put i sprovedena u delo.

 

Malo zahvaljujući zetovima, malo uz pomoć opštine Žagubica, tek, dan je protekao u smehu i radosti, a naredni susret zakazan je za 7. avgust 2016.

 

 

Naselje Laznica ima oko 60o aktivnih domaćinstava, od kojih neka imaju i po dva zeta. Zetova u kući je preko 90.

 

Naredni sabor zetova zakazan je za 7. avgust 2016.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X