Prvi srpski Sabor zetova u kući održan u Laznici kod Žagubice

375 0

 ŽAGUBICA, (IST Media, photo:screenshot RTV Homolje”) Ime sela Laznica u opštini Žagubica biće ispisano zlatnim slovima, bar kada je reč o srpskim “zetovima u kući”.

 

sabor zetova u kuchi 2

 

 

U ovom malom mestu u Homoljskim planina, dovitljvi i šaljivi zetovi su se dosetili da pokrenu “Sabor zetova u kući”, tokom čijeg će se trajanja aktivnije družiti, takmičiti, pričati dogodovštine iz svakodnevnog života.

 

Zetovi su se na prvom Saboru nadmetali u razvlačenju konopca i drugim disciplinama, a organizovano je i merenju težine zetova, valjda da bi se na narednom Saboru ustanovilo da li je neki prizetko u međuvremenu “propao” u ispunjavanju kućnih obaveza.

 

„Nije lako biti zet u kući, mom tastu je to uspelo samo dva dana, a ja sam već 20 godina”, rekao je jedan od učesnika Sabora.

 

scopulovic
Šćopulović: Manifestacija sa skromnim sredstvima i mnogo duha

Jedan od organizatora prvog Sabora, Ilija Šćopulović Putnik, kaže da je ova ideja stara deceniju i po, ali da je ove godine prvi put i sprovedena u delo.

 

Malo zahvaljujući zetovima, malo uz pomoć opštine Žagubica, tek, dan je protekao u smehu i radosti, a naredni susret zakazan je za 7. avgust 2016.

 

 

Naselje Laznica ima oko 60o aktivnih domaćinstava, od kojih neka imaju i po dva zeta. Zetova u kući je preko 90.

 

Naredni sabor zetova zakazan je za 7. avgust 2016.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X