Društvo

Prva poseta čelnika Bora rudniku Čukaru Peki od otvaranja. Milikić: Ovo je novo poglavlje u razvoju grada

delegacija bora cukaru peki 02

 

Prvi put od oktobra 2021. godine, kada je otvoren rudnik bakra Čukaru Peki, gradski čelnici Bora posetili su sva postrojenja rudnika, i tom prilikom  je gradonačelnik Aleksandar Milikić rekao da je vrlo zadovoljan dosadašnjim tehnološkim i ekološkim napretkom, kao i da se nada da će kompanija nastaviti da se razvija i radi za dobrobit svih stanovnika Bora.

delegacija bora cukaru peki 03

Ovde je potpuno zeleni rudnik u kom radi preko 1100 zaposlenih od čega je 90% građana Srbije. U Bor se danas zapošljavaju radnici i iz Loznice, Šapca, Paraćina,  Zaječara, Niša i Beograda, pa je očigledno da je rudnik otvorio jedno novo poglavlje razvoja grada Bora ali i pokazao da se uz dobro poslovanje i dobru organizaciju posla može voditi računa i o zaštiti životne sredine, rekao je Milikić.

delegacija bora cukaru peki 00

Nakon posete pogona niskopa, flotacije, jedinstvenog pasta sistema u Evropi do samog deponovanja rude, Milikić je ocenio da nema nikakve pretnje po životnu sredinu, život i zdravlje ljudi.

Pored toga, uverili smo se da poslovodstvo rudnika vodi računa o standardima proizvodnje, i da primenjuje najsavremenije tehnologije, istakao je Milikić, koji je sa delegacijom obišao i novu administrativnu zgradu i modernu fiskulturnu salu koju mogu koristiti svi zaposleni i njihovi članovi porodica.

Zato je mišljenja da danas svi imaju korist od rudnika Čukaru Peki, pre svega zaposleni, a onda i građani Bora, meštani sela, ali i Republika Srbija, kao i sama kompanija.

Istakao je da je dobro što se uveliko radi na projektu donje zone ležišta, što znači da će se na ovom prostoru rudariti još mnogo godina.

delegacija bora cukaru peki 07

U obilasku pogona razgovarao sam sa zapslenima i tom prilikom nisam čuo nijednu lošu reč o pristupu kompanije prema njima, o lošim uslovima rada ili visini zarada. Mora da se radi i da se zaradi plata, ali jednostavno, svi koji rade u rudniku imaju perspektivu, smatra je Milikić.

U Ziđinu su ponovili da je kontinuirani rast i razvoj zelenog rudnika na dobrobit cele društvene zajednice, kao i da rudnik Čukaru Peki bude prvi u Evropi i svetu po pitanju ekološkog napretka, ali i najsigurniji rudnik kada je reč o bezbednosti zaposlenih.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Počela izgradnja novog dečjeg vrtića – Od iduće godine bez liste čekanja za upis dece

Ist Media

KONAČNO: Bolnica u Majdanpeku dobila uređaj za sterilisanje hirurških instrumenata i opreme

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X