Društvo

Prijavili ste problem u Boru: Staza do škole ugrožava dečju bezbednost

bor trotoar deca 1

BOR – Naša čitateljka je u rubrici PRIJAVI PROBLEM prijavila loše stanje trotoara kojim se deca kreću ka školi, zbog čega im je, zbog frekvencije saobraćaja, ugrožena bezbednost.

Učenici iz “bolničkog naselja” koji se kreću ka osnovnoj školi “Vuk Karadžić” (sa gornje strane), prinuđeni su, zbog neurednog žbunja i trotoara koji je u vrlo lošem stanju, da hodaju putem kojim se kreću i automobili. U zimskom periodu i kada sneg prekrije to što je ostalo od trotoara, problem je još veći, upozorava ova čitateljka.

Ona smatra da je reč o ozbiljnom problemu, s obzirom da se tim trotoarom kreću deca uzrasta od 7 do 14 godina, deca kojima motorika nije dovoljno razvijena kako bi brzo reagovala i izbegla saobraćajnu nesreću.

Smatram da će nadređeni uzeti u obzir ovaj problem, jer se moramo najviše brinuti o deci, kaže ova čitateljka.

bor trotoar deca
Nakon kiše i snega, dotrajali trotoar je prekriven i blatom koje se sliva sa uzbrdice

Pitali smo gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića kada će ovaj problem biti rešen.

Prema njegovim rečima, ove godine je u planu sanacija i uređenje svih problematičnih trotoara, ali i nastavak rekonstrukcije ulica.

Ove godine smo budžetom predvideli uređenje svih kritičnih trotoara i radovi će započeti čim krene građevinska sezona. Prošle godine smo započeli sistemsku sanaciju puteva i trotoara, što ćemi nastaviti i u 2021. Uočili smo i da su u lošem stanju trotoari ka strelištu kao i trotoar koji se iz ulice 3. oktobar spušta ka Studentskom domu, rekao nam je Milikić.

Pozivamo i ostale čitaoce da nam se obrate putem rubrike PRIJAVI PROBLEM a mi ćemo pokušati da dođemo do odgovora.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

U toku radovi na zameni toplotnih podstanica

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X