PREKINUTA LOKALNA TRANSMISIJA u Boru, tri pacijenta izlečena

185 3
odeljenje korona

BOR, (IST Media) Od 322 testiranih Borana od početka pandemije pozitivno je bilo njih 75, od čega su tri pacijenta u međuvrmenu ozdravila, a rezultati se očekuju za još 32 testiranih, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Nema dalje lokalne transmisije virusa, ocenio je Milikić na današnjoj konferenciji za novinare, i dodao da je veliki broj zaraženih bio upravo zbog testiranih porodica na početku proglašenja pandemije.

Prema njegovim rečima, svakog dana testira se 50 Borana koji su na bilo koji način mogli biti u kontaktu sa zaraženima

Gradonačelnik Bora je rekao da nema precizne podatke koliko je radnika kompanije Ziđin Bor Copper izolovano, ali je prema njegovim saznanjima to veliki broj.

Prema našim podacima, na korona virus pozitivna su samo dva radnika te kompanije, koja je, kako je rekao, preduzela sve neophodne mere da se zaraza ne raširi među zaposlenima.

On je rekao da je situacija “pod kontrolom”. Treba nam odgovornost svakog od nas i držanje socijalne distance., rekao je Milikić i dodao da se nastavlja dezinfikuja grada.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 3 comments

 1. Budimir Milutinović |

  Ako je do sada testirano ukupno 322 borana, a otkriveno 75 inficiranih, to je 23,3%. Dakle nije mali procenat (u Srbiji je negde oko 17%). Logičan zaključak je da se u populaciji u Boru nalazi značajan broj inficiranih, št može produžiti dalje trajanje epidemije.

  Odgovori
 2. Molim vas, može li neko da kaže kako je to moguće da šef Kriznog štaba za borbu protiv zaraze u Boru NEMA podatke o broju izolovanih Kineza, ali pretpostavlja da je taj broj veliki?
  Kako je to moguće, kako sme?
  Da li je Ziđin posebna država u državi Srbiji, pa tu vladaju druga, kineska pravila i zakoni?

  Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X