Društvo

Predložen rebalans budžeta Grada Bora na 8,9 milijardi. Nove subvencije za Toplanu

Foto: Ist media

Posle usvojenog predloga o rebalansu gradskog budžeta i prethodne javne rasprave, na današnjoj sednici gradskog Veća usvojen je predlog da ukupna sredstva u budžetu Grada Bora iznose 8,912 milijardi dinara, odnosno 1,109 milijarde dinara više u odnosu na prvobitno usvojene Odluke o budžetu.

Prema rečima Zorane Gajić, načelnice Odeljenja za budžet i finansije, najveće izmene su kod budžetskih programa komunalnih delatnosti, i to 496 miliona, i organizacije saobraćaja i saobraćajne infrastrukture u iznosu od 148 miliona.

Pored ovih, predviđena su značajna sredstva za uređenje dečijih igrališta, nabavku medicinske opreme, izgradnju stambenih prostora, linijski saobraćaj i izradu projektne dokumentacije, dok je 55 miliona izdvojeno za solidarnu pomoć zaposlenima u javnom sektoru.

Predviđene su i dodatne subvencije javnim preduzećima, i to za JKP Toplana 185 miliona dinara, od čega je 145 namenjeno prethodnim dugovanjima za ugalj, a 40 miliona za kredit KfW banke.

O ovim predlozima biće reči na sledećoj sednici Skupštine Grada Bora koja je zakazana 5. jul, i sadržaće ukupno 27 predloga odluka.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X